12 personer anholdt efter kæmpeeksplosioner i Tianjin

To uger efter, at to voldsomme eksplosioner rystede den kinesiske havneby Tianjin, er en række højtstående skikkelser i byen blevet anholdt.

De i alt 23 personer mistænkes for at have spillet en rolle i tragedien, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua torsdag.

Eksplosionerne kostede 139 mennesker livet og ødelagde et havneområde i byen.

Oplysningen om anholdelserne kommer fra ministeriet for offentlig sikkerhed, og der er tale om 11 embedsmænd og 12 ansatte fra virksomheden Tianjin International Ruihai Logistics Co. Ltd., skriver Xinhua.

De anholdte højtstående embedsmænd arbejder for Tianjins lokale transportmyndigheder, den kommunale forvaltning og havnemyndighederne. De er ifølge det statslige nyhedsbureau alle anholdt for pligtforsømmelse og magtmisbrug.

Det var i logistikvirksomheden Ruihais lager, at eksplosionerne skete 12. august.

Blandt de 12 anholdte fra selskabet er bestyrelsesformanden og bestyrelsens næstformand. Yderligere tre andre højtstående ansatte i logistikvirksomheden er anholdt, oplyser politiet.

Virksomheden og de anholdte mistænkes for ulovligt at opbevare giftige kemikalier.

Ud over at have anholdt en række personer, har politiet sat gang i en undersøgelse af et firma, der mistænkes for på ulovlig vis at hjælpe de mistænkte med at skaffe dokumenter for sikkerheden på lagret.

De kinesiske myndigheder har tidligere bekræftet, at mere end 700 ton natriumcyanid blev opbevaret i den lagerbygning, der blev sprængt i luften.

Onsdag opjusterede myndighederne dødstallet til 139 personer, heriblandt 84 brandfolk og otte politibetjente. 34 mennesker savnes stadig i ruinerne.

Samtidig er 527 personer fortsat indlagt på hospitalet med kvæstelser, skriver Xinhua. 34 af patienternes tilstand beskrives som "kritisk".

Yderligere 272 mennesker er blevet udskrevet fra hospitalet efter at have modtaget behandling.

/ritzau/

Dagens Gossip