12 personer slynget over bord: Mystik om dramatisk bådulykke

Ombord i speedbåden var 12 unge, der alle blev kastet i vandet, da båden kolliderede med molen.

»Én var lettere tilskadekommen, men er blevet udskrevet fra hospitalet,« oplyser vagtchef Kim Nicholsen fra Københavns Politi til bt.dk.

Ellers er politiet relativt tilbageholdende med at kaste lys over, hvad der skete i det mørke havnebassin ud for Trekroner kort før midnat fredag.

»Sagen bliver behandlet i løbet af mandagen, hvor afhøringerne skal klarlægge bådens fart, om der var lys på båden, som der efter mine oplysninger ikke var, og så skal testen vise, om føreren, en ung mand, var påvirket af spiritus,« siger James Keiwe, pressetalsmand for Københavns Politi, til bt.dk.

»Men hvis det viser, at der ikke var lys på båden, så er det ulovligt. Og man må heller ikke sejle i spirituspåvirket tilstand,« tilføjer han.

Det er også uvist om, de unge passagerer var iført redningsveste.

»Der var ingen redningsveste i båden,« siger James Keiwe, der heller ikke kan oplyse, om det var bådens ejer, der sejlede speedbåden, og hvor de unge mennesker kommer fra.

BT erfarer dog, at ejeren af speedbåden er fra København. Lørdag eftermiddag havde ejeren endnu ikke hentet sin båd, der stadig lå fortøjet ved Trekorner.

Politiet er også usikre på, om de unge passagerer havde været en del af Distotion-festen, der afholdes i København i disse dage.

»Om sommeren er der så mange mennesker, der sejler rundt i Københavns Havn. Og hvis man har lys på båden, så må man sejle når som helst, siger vagtchef Kim Nicholsen.

Dagens Gossip