12 personer tiltalt for grov vold mod unge på døgninstitution

De tiltales for i alt 66 forhold, som har fundet sted over en periode på flere år, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse mandag.

Det første forhold er fra 2005, mens det seneste er fra 2012.

Ifølge politiet har anklagemyndigheden i de fleste forhold rejst tiltalte efter den grove voldsparagraf, straffelovens paragraf 245, der har en straframme på op til seks års fængsel.

»Når volden er systematisk og omfattende, som det er tilfældet her, så har den karakter af mishandling, og så tiltaler vi efter den grove voldsparagraf,« oplyser den ansvarlige anklager fra Nordjyllands Politi, Lene Wacher Lentz, i meddelelsen.

Ifølge anklagemyndigheden er der tale om forskellige former for vold, herunder »halsgreb, slag med knytnæver og knæspark.«

Det er et omfattende anklageskrift, der ligger klar mod de 12 personer. Det indeholder således også »flere tilfælde af ulovlig tvang, for eksempel at tvinge en person til at gå rundt i længere tid kun iført underbukser eller sidde på en lille skammel i mange timer«. Strafferammen er op til to års fængsel.

En af de 12 bliver desuden tiltalt straffelovens paragraf 123, der handler om trusler mod vidner. Her er strafferammen op til otte års fængsel.

Ifølge Lene Wacher Lentz har efterforskningen været omfattende.

»Vores efterforskere har skullet afhøre rigtig mange personer, der har haft en eller anden form for tilknytning til opholdsstedet Solhaven,« oplyser hun.

De 12 personer skal inden længe for Retten i Aalborg, men de tiltalte skal først oplyses om anklagerne mod dem. Det første retsmøde er endnu ikke berammet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip