12 rektorer skal stå skoleret for ministeren

Skoleåret er dårligt nok begyndt på landets gymnasier, før der er opstået strid om udmøntningen af gymnasielærernes nye arbejdstidsregler, der trådte i kraft 1. august. Det skriver Jyllands-Posten.

De nye regler afskaffer gymnasielærernes hidtidige arbejdstidsaftale, hvor de havde en fastlagt forberedelsestid for hver time, de underviste. Derfor skal rektor på det enkelte gymnasium lede og fordele arbejdet individuelt for hver enkelt lærer.

Men i dag står det klart, at rektorerne på mindst 12 gymnasier alligevel har valgt at lave en lokal fælles aftale for alle skolens lærere med en opdeling af arbejdstiden i undervisning, forberedelse, møder osv.

Undervisningsministeriet har på den baggrund indkaldt formændene for de 12 gymnasiers bestyrelser til møder i august og september.

Ifølge formanden for gymnasielærerne, Gorm Leschly, er indkaldelsen af de 12 gymnasier et forsøg på at presse rektorerne til at lade være med at lave lokale aftaler.

- Det kan kun opfattes som en skræmmekampagne fra ministerens side over for rektorerne. Budskabet er det klare, at hvis rektorerne laver sådanne lokale aftaler, kommer de i bad standing og bliver indkaldt til en kammeratlig samtale inde i ministeriet.

- Det hører ingen steder hjemme, for vi har lavet en arbejdstidsaftale med Finansministeriet, hvori det hedder, at man kan lave lokale aftaler, hvis rektor ønsker det, siger han til Jyllands-Posten.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) afviser kritikken.

/ritzau/

Dagens Gossip