12 Solhaven-medarbejdere slæber overlæge i retten

Skrevet af admin

17/12/2015

Dagens topnyheder

Sagen om opholdsstedet Solhaven i Farsø i Himmerland har endnu ikke fået sat sit sidste punktum.

En stribe ansatte og lederen af det socialpædagogiske opholdssted blev i januar frikendt for en række anklager om overgreb mod unge på institutionen, og flere af dem har i kølvandet på sagen sagsøgt psykiater og overlæge Henrik Rindom.

Rindom sidder derfor på anklagebænken på mandag, hvor i alt 12 tidligere medarbejdere på Solhaven beskylder ham for injurier, oplyser Solhavens leder, Søren Virenfeldt, i en mail.

De tidligere ansatte mener, at Henrik Rindom har udtalt sig negativt om stedet uden at have grundlag for det. Rindom vidnede også i retssagen mod Solhaven.

Det er dog særligt udtalelser efter frifindelsen af de tidligere medarbejdere, der har sparket søgsmålet i gang, fordi Henrik Rindom i Politiken efterfølgende udtalte, at han på trods af frikendelserne fortsat mente, at der var problemer med Solhavens ansatte.

- Jeg vil fastholde, at Solhavens ansatte var voldelige. Det er muligt, at Solhaven kunne gøre noget godt for nogle unge, men andre unge fik et knæk af at være der.

- Og selv om det ikke kunne bevises, at det var strafbart, er det stadig et problem, at mange unge oplever, at de har været udsat for overgreb, sagde Henrik Rindom til avisen.

Siden har han dog trukket udtalelsen tilbage.

- Jeg går på knæ og undskylder uforbeholdent og trækker det 100 procent tilbage og erkender, at det ikke var korrekt at tale om vold på Solhaven, lød det fra Henrik Rindom i Politiken i juni.

Det har dog ikke fået de 12 medarbejdere til at droppe injuriesagen, der går i gang i Retten i Aalborg mandag.

Solhaven måtte lukke i 2013 på grund af anklagerne om vold og overgreb mod unge på institutionen. Alle tiltalte blev dog i januar i år frikendt efter en langstrakt retssag.

/ritzau/