120 millioner liter vand fjernet efter oversvømmelser

Flere end 100 redningsfolk fra Beredskabsstyrelsen har siden lørdag arbejdet for at fjerne de enorme mængder vand, der har skabt problemer i Nord- og Vestjylland efter weekendens oversvømmelser.

Redningsfolkene har i samarbejde med lokale myndigheder fjernet over 120 millioner liter vand. Først tirsdag eftermiddag var oversvømmelserne under kontrol og pumpearbejdet færdigt.

- Det har ikke været helt så slemt som efter Bodil (storm, der ramte Danmark i december 2013, red.), men det har helt klart været en af de længerevarende indsatser, fortæller Lars Schou, operativ chef i Nationalt Beredskab.

Beredskabsstyrelsen har pumpet vand væk i Skive, Løgstør, Thisted og Hvidbjerg, hvor en transformatorstation blev oversvømmet.

Særligt slemt har det dog været i Holstebro, hvor Storå som følge af flere dages voldsom regn kombineret med storm gik over sine bredder.

I den centrale del af byen stod Musikteatret Holstebro og diskoteket Buddy Holly således under vand.

- På diskoteket havde vandet presset en dør ind, så vi måtte sætte dykkere ind, som kunne sætte en plade for døren og tætne hullet med sandsække, sådan at der ikke løb endnu mere vand ind, siger Lars Schou.

Det er redningsfolk fra Beredskabsstyrelsens centre i Herning, Thisted og Haderslev, der har været indsat i forbindelse med oversvømmelserne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip