1200 danskere havde brug for autohjælp på iskold 2. juledag

Skrevet af admin

27/12/2014

Mest læste i dag

Den koldeste morgen i år ramte Danmark anden juledag - og det fik landets billister at føle, oplyser SOS Dansk Autohjælp. De var ude og hjælpe 450 bilister med at starte bilen.

Samlet var SOS Dansk Autohjælp ude 1200 gange, og det er næsten dobbelt så mange assistancer som 26. december sidste år. Fredag var hjemrejsedag for rigtig mange, og den rekordkolde nat satte mange bilbatterier til at stå af.

- 450 fik hjælp til at starte bilen i går, og det er rigtig mange i forhold til, at det trods alt ikke er en arbejdsdag. Hvis samme temperaturer ramte på en hverdag, ville vi ligge vandret, siger Ellen Trolle, ansvarlig for SOS Internationals vagtcentraler i hele Norden.

Men selv om det var koldt, og vejene var glatte, var det kun få, der skulle trækkes op efter en glidetur i grøften.

- Bilisterne har taget den med ro og kørte pænt i går. Desuden var isen synlig på vejene, der hvor sneen drillede, så det var muligt at tage sine forholdsregler, siger Ellen Trolle i en pressemeddelelse.

Anden juledag var en travlt dag med hele 75 døroplukninger. På en almindelig måned er SOS Dansk Autohjælp ude og hjælpe omkring 400 bilejere med at få bildøren åbnet.

- Det er en klassiker, at folk lader bilen gå i tomgang for at varme den op, og ved et uheld låser dørene sig. Samtidig kan en frossen dørlås gøre det vanskeligt blot at komme ind i bilen, siger Ellen Trolle.

På store-bytte-gave-dag lørdag 27. december forventer man, at det bliver endnu mere travlt.

- Det er normalt en af de travleste dage i julen, fordi alle skal ud at køre og enten handle ind eller bytte gaver, siger Ellen trolle.

- Når det samtidig er så koldt som nu, så forventer vi nogle hektiske timer, når mange opdager, at bilen ikke vil starte. Samtidig ser vi også mange småuheld den dag, fordi folk simpelthen kører ind i hinanden i alt julestresset, siger hun.

SOS Dansk Autohjælp regner med at skulle rykke ud omkring 1300 gange i løbet af lørdag.

/ritzau/