12.000 danske børn lever under ny fattigdomsgrænse

Antallet af fattige børn i Danmark er dermed tredoblet på ti år fra 2001 til 2011, som det nyeste tal er fra.

»Det er en markant stigning, som viser, at der er et reelt fattigdomsproblem i Danmark,« siger senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Sune Sabiers til Politiken.

Beregningerne er lavet på baggrund af den nye fattigdomsgrænse. I henhold til den er man fattig, hvis man tre år i træk har halvt så mange penge som den gennemsnitlige dansker. Den regnemetode giver en relativ fattigdomsgrænse, som i år er omtrent 100.000 kroner om året efter skat.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråds beregningsmetode afviger en smule fra den metode, som socialministeriet, der har fastsat den nye grænse, bruger.

Informationschef i Frelsens Hær Lars Lydholm er ikke overrasket over tallet, skriver Politiken.

»Der er et stadig stigende behov for hjælp og især i de store byer. Jeg er næsten ligeglad, hvor de sætter fattigdomsgrænsen, men jeg håber, at den vil være med til at sætte fokus på problemet, for den er jo uden betydning, hvis ikke politikerne handler på den«.

Gruppen af børn, som er ramt af fattigdom i mere end tre år i træk, er vokset markant mere end gruppen af børn, der er fattige i ét år, viser undersøgelsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

»Det viser, at fattigdom er et reelt problem, og at gruppen af dem, som sidder fast i fattigdom, vokser«, siger senioranalytiker Sune Sabiers.

Socialminister Karen Hækkerup (S) vil årligt lave en opgørelse over antallet af fattige på baggrund af den nye fattigdomsgrænse.

Dagens Gossip