123 tyske betjente såret i kampe med venstrefløjen

Politiet i den tyske hovedstad, Berlin, fortæller søndag, at 123 betjente er blevet såret.

Det skete i forbindelse med konfrontationer med venstrefløjsekstremister. De kastede flasker og sten efter politiet, mens de smadrede butiksvinduer og satte ild til biler.

Nattens vold kommer i kølvandet på flere ugers konflikter om et hus, hvor unge fra venstrefløjen holder til. Politiet har gentagne gange ryddet huset.

Politiet fortæller lørdag, at nattens optøjer er byens "mest aggressive og voldelige demonstration i de seneste fem år".

Politiet sendte 1800 betjente ud for at konfrontere menneskemængden på cirka 3500 personer. Betjentene brugte knipler og tåregas, da situationen eskalerede.

86 demonstranter blev midlertidigt tilbageholdt, og tre af dem er nu sigtet for gadeuorden, fortæller politiet ifølge AFP.

Demonstranterne samledes ved en bygning i bydelen Friedrichshain. Den anser sig selv for at være en bastion i byen, som bekæmper stigende huslejer og byfornyelse i hovedstaden.

Frank Henkel, som har ansvaret for sikkerhed i byen, kalder nattens uro for "venstrefløjens voldsorgie" og de implicerede for "anarkister og ballademagere".

/ritzau/

Dagens Gossip