1238 flygtninge til Danmark siden søndag

Rigspolitiet oplyser, at der indtil videre er talt 1238 flygtninge og immigranter, der er kommet til landet siden søndag.

Der er dermed tale om en tredobling siden statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding på et pressemøde mandag eftermiddag, som lød på 400 flygtninge.

- Det er behæftet med en vis usikkerhed, men lige nu er omkring 1200 vores bedste bud, siger Svend Larsen, der er politidirektør hos Rigspolitiet.

Indtil videre er der kun omkring 158 af dem, der har valgt at søge asyl i Danmark.

Resten er enten sendt tilbage til Tyskland, forsvundet eller frihedsberøvet.

Svend Larsen siger, at det er meget svært at gøre op, hvor mange flygtninge, der er forsvundet.

- Der har været personer, som vi har været i kontakt med, som bare er gået videre, uden vi har været vidende om det. Det er meget svært at sige, men vi skønner, det er omkring 300.

Politiet har fundet det nødvendigt at frihedsberøve dem, der ikke har villet lade sig registrere i Danmark. Her er der tale om, at de er blevet indlogeret på modtagelsesstederne i Rødbyhavn og Sønderjylland, hvor de politiovervåges.

Cirka 500 tilbageholdes på denne måde.

- Vi gør det for at sikre deres identitet, og for at undgå situationer, som den vi så natten til tirsdag, hvor de vandrer op ad motorvejen, siger Svend Larsen og fortsætter:

- Vi prøver med dialog, og vi prøver at overbevise dem om, at de skal følge med os og lade sig registrere, men hvis de ikke vil, så må vi frihedsberøve dem.

Og det kan godt vise sig at være en vanskelig proces.

- Det hele tager noget tid, for de vil helst ikke registreres. Det lægger de ikke skjul på. De vil slet ikke tale med os. Det er mennesker i en meget, meget vanskelig situation, siger Svend Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip