13-årig pige fundet udsultet og død: Mor sigtet for grov omsorgssvigt

Den 13-årige pige boede alene med sin 40-årige mor i en hytte i Valdres i Norge. Det skriver norske VG

Ambulancereddere rykkede ud nytårsaften efter et opkald fra moren, og ved ankomsten stod det klart, at den unge piges liv ikke stod til at redde. Hun blev erklæret død på stedet.

Den 13-årige var angiveligt så udsultet at se på, at redderne alarmerede politiet.

- Vi blev kontaktet af ambulancefolkene, som havde folk på stedet, og som mente, at det var et mistænkelig dødsfald, fortæller politiadvokat Julie Dalsveen til VG.

Morens forklaring er ifølge det norske medie, at hendes datter led af en spiseforstyrrelse. Af samme grund blev pigen indlagt på et sygehus sidste år. 

Mor og datter flyttede op i hytten i september måned. I den forbindelse blev hun udskrevet fra sin skole i Bærum i nærheden af Oslo, hvor familien boede, før de sammen flyttede til det øde landskab i Valdres.

Pigen begyndte aldrig i sin nye skole i Valdres, og 26. november tog det norske børneværn kontakt til politiet, som kørte til hytten for at undersøge sagen. De vendte dog om, da de ikke fandt nogen på adressen.

Psykisk ustabil
Politiadvokat Julie Dalsveen mener, at der er god grund til at sigte den 13-årige piges mor for grov omsorgssvigt med døden til følge og for at have undladt at hjælpe sin datter. Politiet mener, at det tyder på, at pigen har været omsorgssvigtet gennem længere tid.

- Vi har læst sigtelsen op for hende, og vores indtryk er, at hun forstod den, fortæller hun til VG.

Kvinden er endnu ikke blevet afhørt på grund af hendes psykiske tilstand, og hun er i øjeblikket indlagt på en psykiatrisk afdeling.

Ifølge VG vil det fremadrettet være væsentligt at undersøge, om den 40-årige efterspurgte hjælp fra det offentlige, og i hvilken grad hun blev hjulpet.

Mor og datter har ikke haft kontakt til pigens far, som bor i udlandet. Bedsteforældrene, som bor i Bærum, har endnu ikke ønsket at lade sig afhøre af politiet.

Den endelige dødsårsag er endnu ikke klarlagt.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip