13-årig skulle lave farligt stunt få dage efter Bodil Jørgensens ulykke

Skrevet af Ronja Ryde

09/09/2014

Dagens topnyheder

Det var ikke kun Bodil Jørgensens liv, der blev sat på spil under de omstridte optagelser til den nye Far til Fire-film.

Det skriver Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Filmselskab får bøde for Bodils voldsomme ulykke

Få dage efter ulykken, hvor Bodil Jørgensen blev svært kvæstet under en traktor, skulle en 13-årig dreng have kørt om kap med en varevogn i en windsurfer på hjul.

Filmselskabet ASA Film havde planlagt at gennemføre den farlige scene med den unge dreng uden stuntmand, viser en række mails, som Avisen.dk har fået adgang til. Indtil Bodil Jørgensens traktorulykke havde selskabet nægtet at få lavet et sikkerhedstjek på manuskriptet.

Kort efter ulykken kontaktede de stuntmand Stig Günther til at lægge krop til den 13-åriges scene.

LÆS OGSÅ: Glad Bodil Jørgensen takker sin datter: - Hun lærte mig at gå

- Det er mærkeligt, at de ikke kontaktede mig, før de har haft en ulykke. Det her er helt klart en actionscene, der kræver en stuntkoordinator, siger Stig Günther til Avisen.dk. Han vurderer, at drengen kunne være kommet slemt til skade, hvis han selv skulle gennemføre windsurfer-scenen.

Også stuntmand Lasse Spang Olsen havde allerede inden optagelserne kontaktet ASA Film og tilbudt at læse manuskriptet igennem for at vurdere, hvor der var brug for en standin.

- Men det var de ikke interesserede i, for de mente ikke, at der var stuntscener i den film, siger Lasse Spang Olsen.