13-årige Hanna blev voldtaget: Nu bliver hun chikaneret af gerningsmandens venner

Skrevet af Ninna Andreasen

05/04/2016

Dagens topnyheder

Lige efter, svenske Hanna var fyldt 12 år, blev hun voldtaget.

Gerningsmanden - en 17-årig dreng - blev idømt 180 timers samfundstjeneste for overgrebet, men mareridtet er langt fra slut for den nu 13-årige pige.

Det skriver Sundvalls Tidning.  

I 2014 blev Hanna lokket til at tage med en 17-årig hjem. Han begik overgreb mod hende og blev efterfølgende dømt.

Hun bliver nu fortsat chikaneret af gerningsmandens venner og familie. To af hans kammerater har fået et polititilhold og må ikke længere kontakte hende. Men gerningsmandens lillebror har ifølge Hannas udsagn fem eller seks gange angrebet hende i butikker eller udendørs. Han har blandt andet slået hende.

Den episode er ifølge familien meldt til politiet.

I efteråret blev det for meget. Hanna blev hjemme fra skole i tre måneder. Siden skiftede hun skole for at undgå chikanen, men skærtorsdag kom plageånderne tilbage. Hun hoppede på den forkerte bus for at undgå dem.

Det er ikke kun Hanna, der bliver udsat for chikanen. Også hendes lillebror har været offer i sagen, og familien har fået smidt en urtepotte gennem deres køkkenvindue.

Faderen håber, at politiet vil sætte en stopper for angrebene.

- Hanna har behov for at få rettigheder. Denne dreng har kontaktforbud, og alligevel kommer han og misbruger min datter, men der sker ikke noget, lyder det fra faderen.

Skal samle beviser
Socialforvaltningen ville først hjælpe familien med at flytte. De er blevet tilbudt et nyt hjem eller et midlertidigt ophold på et vandrehjem. Men familien har i faderens optik ikke gjort noget forkert.

De ønsker ikke at forlade lejligheden, og de har ikke råd til at have to hjem.

Læs også: Kvinde tager på politistationen for at anmelde voldtægt - med mandens penis under armen

Politiet i Medelpad opfordrer Hanna til at føre dagbog og samle beviser og i øvrigt anmelde alle forhold.

- For en, der får dette problem, er det godt at føre en dagbog, der er god evidens i en retssag. Og bliver hun overfaldet, skal hun ringe 112 så hurtigt som muligt. Hun har også mulighed for at anmode om kontaktforbud for den yngre bror, lyder det fra politimesteren Josef Wiklund.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler: