13 danskere savnes fortsat i Filippinerne

Flere danskere er blevet "fundet" på Filippinerne efter tyfonen, der ramte ø-riget fredag.

- Nu er der én på danskerlisten og 12 derudover. Vi får fortsat kontakt til flere, der er ok, siger den danske ambassadør i Malaysia, Nicolai Ruge, til Ritzau.

Den ene dansker, der savnes, er fra den såkaldte danskerliste - det vil sige, at det er en person, der har registreret sig på konsulatet som værende bosat i den ramte region:

- Derudover er der altså yderligere 12, hvor pårørende har oplyst Udenrigsministeriet om, at de muligvis befinder sig i området, siger Nicolai Ruge.

Der er endnu ikke et endeligt tal på, hvor mange der er omkommet i forbindelse med tyfonens rasen. Men der er ikke meldinger om danskere, der har mistet livet.

- Og vi kan i hvert fald konstatere, at antallet på listen over dem, som pårørende har oplyst om går ned ad - og forhåbentlig fortsætter det den vej, siger Nicolai Ruge.

Samtidig begynder der at komme forbindelse ind til de hårdest ramte områder i det centrale Filippinerne i takt med, at mere og mere nødhjælp når frem.

- Der er begyndt at komme sporadisk kontakt til enkelte af de hårdest ramte områder: Tacloban by og Leyte- og Samar-provinsen. Men der er stadig enorme logistiske og sikkerhedsmæssige problemer i de hårdest ramte områder, siger ambassadøren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip