1,3 milliarder ekstra i danskernes pengetank

Beholdningen i danskernes pensionspengetank voksede ikke så hurtigt i første halvdel af 2013. Det må forvalteren af danskernes tvungne pensionsopsparing, ATP, erkende efter regnskabet er gjort op.

På bundlinjen havde ATP et overskud på 1,3 milliarder kroner - et fald på hele 66,5 procent i forhold til første halvår af 2012. Men det er alligevel ikke så ringe, mener ATP, omstændighederne taget i betragtning.

- ATP's opgave er at levere en sikker pension til alle danskere. Derfor investerer vi tålmodigt og relativt forsigtigt i den usikre globale økonomi, vi stadig befinder os i.

- Med de udfordrende markedsforhold er halvårsresultatet efter omstændighederne tilfredsstillende, siger ATP's direktør, Carsten Stendevad, i regnskabet.

ATP Koncernens samlede formue under forvaltning var 602 milliarder kroner ved udgangen af halvåret.

ATP fik et investeringsafkast på 4,9 milliarder kroner. Aktier gav det største bidrag med et afkast på fire milliarder kroner.

Resultatet er påvirket af ekstra hensættelser på 2,5 milliarder kroner til danskernes længere levetid.

Der var 898.000 pensionister, der modtog ATP Livslang Pension. ATP udbetalte i perioden 6,3 milliarder kroner i pension og modtog 4,5 milliarder kroner i bidrag.

/ritzau/

Dagens Gossip