13 mistede livet da helikopter styrtede i Norge

Det kostede alle passagererne livet, da en helikopter fredag middag styrtede ned i Turøy vest for Bergen i Norge. Ofrene var i alderen 32 til 60 år.

Det oplyser Vest politidistriktet ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

12 mænd og en enkelt kvinde var om bord på helikopteren. De elleve af de omkomne var nordmænd, mens én var tysker, og én var italiener.

Helikopteren styrtede ned på vej fra Statoil-boreplatformen i Gullfaks tilbage til Bergen.

Øjenvidner berettede til NRK og norsk TV2, at rotatoren røg af helikopteren, mens den tilbageværende del af helikopterens top stod i flammer.

Ifølge data fra Flightradar24, der observerer data fra fly og helikoptere, faldt helikopteren kraftigt de sidste 10 sekunder, inden signalet døde.

I kølvandet på styrtet besluttede de norske luftfartsmyndigheder, at helikoptere af typen Super Puma ikke må gå i luften. Kort efter meddelte helikopterproducenten Airbus, at alle Super Puma'er skulle blive på landjorden.

Det er ikke første dårlige erfaring med den helikoptermodel. I perioden 2009 til 2013 var fem Super Puma'er involveret i ulykker alene i Storbritannien.

Ofrenes nærmeste er blevet samlet på et improviseret center for pårørende på Scandic Bergen Airport Hotel, hvor både den norske statsminister, Erna Solberg, og landets kronprinsepar har besøgt familierne.

Derfor har det royale par aflyst deres deltagelse i den svenske kong Carl Gustafs 70-års fødselsdag.

Lørdag middag oplevede Norge endnu et flystyrt i kommunen Hå i Jæren. Der var to mennesker om bord i en helikopter af modellen AS-350.

De formåede dog begge selv at kravle ud af det havarerede skrog, og de er ifølge sundhedspersonale uskadte.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip