13 personer dræbt i fængsels-slagsmål i Guatemala

Skrevet af admin

19/07/2016

Dagens topnyheder

13 mennesker har mistet livet i sammenstød mellem indsatte i et fængsel i Guatemala, skriver Reuters og AFP.

En tidligere soldat, der sad fængslet for drab på en katolsk biskop for næsten 20 år siden, er blandt de omkomne. Det oplyser Guatemalas indenrigsminister, Francisco Rivas.

Byron Lima, som den tidligere officer i hæren hedder, sad inde for sin medvirken til drabet på biskoppen Juan Gerardi i 1998.

Lima mistede livet under slagsmålet, der fandt sted mandag aften lokal tid i Pavon-fængslet i udkanten af hovedstaden, Guatemala City.

Han afsonede en straf fra 2001 på 20 år. Tre andre, deriblandt hans far, en tidligere oberst, blev også dømt for drabet.

Biskop Francisco Rivas havde efterforsket grusomheder begået under Guatemalas borgerkrig. Han dokumenterede over 50.000 grove krænkelser af menneskerettigheder under den væbnede konflikt fra 1960 til 1996.

De fleste krænkelser blev ifølge Rivas begået af hærens folk.

AFP skriver, at Byron Lima blev anset for at være en af de mest magtfulde personer inden for Guatemalas fængselsmure.

I 2014 blev Lima sigtet for at stå i spidsen for et kriminelt netværk, som reelt kontrollerede livet for de indsatte i fængslet.

Ifølge indenrigsminister Rivas kan mandagens blodige optøjer sættes i forbindelse med narkobaronen Marvin Montiel Marin, der har været indespærret i fængslet for drab på 15 nicaraguanere og en hollandsk statsborger i 2008.

/ritzau/