13 unge til fødselsdagsfest omkommet i brand på fransk bar

Mindst 13 mennesker er omkommet i en brand på en bar i Normandiet i den nordlige del af Frankrig, skriver den lokale avis Paris-Normandie på sin hjemmeside.

Yderligere seks meldes kvæstet i branden, der menes at være en ulykke.

Tallene bekræftes af den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, tidligt lørdag morgen.

- En undersøgelse er blevet sat i gang for at finde ud af, hvad der har været årsag til branden, siger Cazeneuve videre i en skriftlig udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ofrene var ifølge Paris-Normandie gæster ved en fødselsdagsfest på baren Le Cuba Libra.

Branden opstod ifølge de første meldinger i kælderen, hvorefter brandfolk blev kaldt til stedet.

Det tog cirka en halv time at få ilden under kontrol. Efterfølgende kunne brandmænd bjærge 13 lig fra stedet, mens seks personer modtager behandling for deres kvæstelser.

Der er ifølge Paris-Normandie tale om unge mennesker i alderen 18 til 25 år. De er omkring klokken 04 ikke blevet identificeret.

Lokale myndigheder oplyser, at dødstallet kan stige yderligere.

Avisen skriver, at branden blev udløst af en eksplosion. Vidner er dog natten til lørdag ved at blive afhørt for at kunne fastslå brandårsagen.

Meldinger fra personer på stedet går på, at branden blev udløst, da der blev tændt stearinlys i en kage til fødselsdagsfesten. Flammerne fik angiveligt fat i loftet og spredte sig.

Rouens borgmester, Yvon Robert, er taget til stedet og beskriver branden som "den værste katastrofe", skriver Paris-Normandie.

Det er ikke lang tid siden, at byen Rouen, der ligger cirka 130 kilometer nordvest for Paris, blev ramt af en anden tragedie.

I slutningen af juli blev en 85-årig præst dræbt af to unge islamister, som gik ind i en kirke i Saint-Etienne-du-Rouvray ti kilometer fra Rouen.

Præsten blev i denne uge mindet i Rouens gotiske katedral.

/ritzau/

Dagens Gossip