1.300 ledige kan miste dagpengene hver måned

Problemet fortsætter ifølge prognosen mindst det næste år, hvis beskæftigelsessituationen ikke ændrer sig meget markant. Det betyder, at over 15.000 ledige i det næste år opbruger deres toårige dagpengeret.

»1.300 ledige hver måned er rigtig mange ledige. Lige nu får de fleste, der mister dagpengene, deres forsørgelsesgrundlag reddet for en stund af arbejdsmarkedsydelsen. Men perioden, hvor de kan få ydelsen, bliver løbende afkortet. Så der er et ulige kapløb mod tiden i gang for rigtig mange ledige,« siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, og fortsætter:

»Jeg tror aldrig, der er lavet en reform, der har ramt så hårdt i forhold til det, man sagde ville blive konsekvensen, da dagpengereformen blev vedtaget. Og det forstemmende er, at man hele tiden har kunnet se konsekvenserne af reformen.«

A-kasserne og AK-Samvirke har i hele 2013 løbende gjort op hvor mange ledige, der hver måned har mistet dagpengeretten. En ny optælling viser, at omkring 1.900 ledige mistede dagpengene i august. Dermed har over 27.000 ledige ifølge AK-Samvirke indtil videre mistet dagpengene i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip