13.000 skydevåben indleveret til politiet

Det væltede ind med ulovlige våben hos politiet i hele landet i forbindelse med den frit lejde-aktion, som politiet gennemførte i juni.

På en måned har borgerne afleveret 13.481 skydevåben, 4000 blankvåben - såsom knive - 575 andre slags våben som slagvåben, spray og våbendele til politiet under den landsdækkende frit lejde-aktion, oplyser Rigspolitiet.

- Aktionen viser desværre tydeligt, at der stadig er mange skydevåben derude, herunder våben fra krigens tid, siger politiinspektør Lene Sørensen fra Nationalt Kriminalteknisk Center i Rigspolitiet.

- At folk afleverer dem, mindsker klart risikoen for, at våbnene falder i hænderne på kriminelle, fortæller Lene Sørensen.

Ud over de mange skydevåben, knive og slagvåben kommer 1335 stykker eksplosivstoffer, eksempelvis håndgranater, og en stor mængde ammunition.

Baggrunden for aktionen var, at det nu er ulovligt at besidde et luft- eller fjedervåben med en kaliber på mere end 4,5 millimeter, medmindre det er anmeldt til politiet.

Af de indleverede skydevåben var de 4844 luft- eller fjedervåben.

- Der er tale om våben, som mange danskere har haft liggende hjemme i gemmerne. Derfor er det godt, at så mange har benyttet lejligheden til at rydde op, så de ikke risikerer en straffesag, siger Lene Sørensen.

I den sidste frit lejde-aktion i 2009 blev der i alt afleveret omkring 9500 skyde- og blankvåben.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip