14-årig overfaldet med knytnæve og kvælertag ved Christiania

Skrevet af admin

22/12/2015

Dagens topnyheder

En kun 14-årig dreng blev overdænget med slag, spark og kvælertag af en 27-årig mand, da denne søndag fandt drengen stående i nærheden af Christiania ved siden af mandens bil, der havde været stjålet siden i fredags.

Sådan lyder i hvert fald politiets sigtelse mod den 27-årige, der tirsdag ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt blev varetægtsfængslet i 20 dage. Manden er sigtet for legemsangreb af særlig rå og brutal karakter.

- Vi taler om en voksen mand, der tæver et barn. Derfor køres sigtelsen op på det niveau, siger Jakob Søndergaard, central efterforskningsleder hos Københavns Politi til Ritzau.

Overfaldet skete ifølge sigtelsen 20. december, da drengen og en kammerat stod ved siden af mandens bil, der holdt parkeret på Bodenhoffs Plads tæt ved Christiania. Manden har forklaret, at han kommer på Christiania et par gange om ugen.

- Du har smadret min bil, råbte manden og satte efter den flygtende dreng.

Ud over at sparke drengen i ryggen og i ansigtet, tildelte manden ifølge sigtelsen drengen tre knytnæveslag i ansigtet og tog kvælertag på ham.

Politiet ved endnu ikke, om drengen vitterligt havde smadret bilen.

- Vi er ikke nået dertil i efterforskningen endnu, siger efterforskningsleder Jakob Søndergaard.

Men umiddelbart kender politiet ikke drengen fra andre forhold. Drengen behøvede ikke at komme på hospitalet efter overfaldet.

Efter fængslingen tirsdag forsøgte manden at stikke af fra dommervagten, hvor hans fængslingskendelse var blevet afsagt.

Han blev dog indhentet af ordensmagten, lagt i håndjern og sendt i arresten. Flugtforsøget sikrede ham yderligere en sigtelse - denne gang for overtrædelse af straffelovens paragraf 124 for flugten.

/ritzau/