14-årig pige dør af allergi på gaden: Apotek ville ikke udlevere medicin

14-årige Emma Sloan fik en allergisk reaktion, da hun tog sataysovs (peanutsovs) for at være karrysovs på en kinesisk restaurant i Dublin.

Kort efter fik Emma problemer med at trække vejret. Hele familien, som var ude at spise, skyndte sig til det nærmeste apotek. Det skriver News.com.

Her fik Emmas mor, Caroline Sloan, beskeden, at hun ikke kunne få udleveret en EpiPen, som er en særlig allergi-indsprøjtning, uden en recept fra en læge.

Apoteket rådede Caroline til at tage datteren på hospitalet. Inden familien nåede videre, faldt Emma om udenfor apoteket på gaden.

En forbipasserende læge og ambulancereddere prøvede at genoplive Emma. Men det var for sent. Den 14-årige teenager døde for øjnene af hendes to søstre, den ene på blot to år.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Mit datter døde på et gadehjørne med en menneskemængde omkring sig, fortæller Mrs Sloan til den irske avis The Irish Herald og tilføjer:

- Jeg er så vred over, jeg ikke fik en EpiPen til Emma. Jeg fik at vide, at jeg skulle tage hende på skadestuen. Emma var allergisk overfor nødder og var meget forsigtig. Hvordan kunne en peanut dræbe min datter?

Ifølge Daily Mail vil Irlands minister for børn og unge, Frances Fitzgerald, undersøge dødsfaldet.

Mrs Sloan opfordrer alle forældre til børn med nøddeallergi til at have en EpiPen ved hånden på alle tidspunkter.

Dagens Gossip