14-årig udfordrer Tiger ved Masters

I udholdenhedsidræt som triatlon og maraton er 35 år til gengæld ingen hindring, og det samme gælder efterhånden også for fodbold.

I golf kan man sågar være med i den absolutte top, når man er godt oppe i fyrrerne. Og i samme sport ser man nu også alderens elastik blive strakt til det yderste i den modsatte retning.

Når kineseren Guan Tianlang på torsdag tager hul på US Masters på den legendariske Augusta National-bane sammen med Tiger Woods, Phil Mickelson, Thomas Bjørn og alle de andre superstjerner, er han nemlig med sine 14 år den yngste spiller, der nogensinde har været med i den prestigefulde major.

Om man kan tillade sig at forvente noget som helst af denne asiatiske dreng i det vanvittigt stærke felt, er svært at sige. Men hvis der er pres på Guan Tianlang op til hans første optræden i US Masters, så kan han ikke beskylde andre end sig selv for at skabe det. Da han kvalificerede sig til turneringen, proklamerede han sin ankomst til Georgia som en rigtig 14-årig via Twitter, hvor Guan Tianlang konstaterede, at han gerne ville vinde turneringen.

Det kinesiske talent har været undervejs i nogle år. Guan Tianlang begyndte at spille golf, da han var fire år og siden han var seks, er han blevet trænet tæt ved sit hjem i Guangzhou af Danny Webb. Og træneren er ikke i tvivl om den unge mands talent.

- Han er den bedste knægt, jeg nogensinde har set. Jeg tror, han bliver den første kinesiske major-vinder, siger Danny Webb til guardian.co.uk.

Guan Tianlang kommer fra det, der beskrives som en hårdtarbejdende kinesisk familie, der bakker ham op i hans sport men også sørger for, at han fortsat omgås andre unge på hans egen alder, ligesom de sørger for, at Guan Tianlang, der stadig er amatør, får sig en uddannelse ved siden af golfen.

Af samme grund har han sine skolebøger med til Georgia, så han ikke kommer bagud med lektierne, mens han konkurrerer med Tiger Woods og Rory McIlroy.

Den 14-årige kineser var i øvrigt i nærkontakt med sit store forbillede Tiger Woods mandag, da han trænede sammen med den 14-dobbelte majorvinder, der vandt sin første major, før Guan Tianlang så dagens lys.

- Det er skræmmende at tænke på, at han blev født, efter jeg vandt min første Masters, sagde Tiger Woods med et glimt i øjet efter træningen med den unge kineser ifølge bbc.co.uk.

- Det er opløftende at tænke på, at jeg har inspireret børn til at spille og ikke bare her i USA men tydeligvis i Kina og i resten af verden. Golf er blevet globalt. Der er flere nationer repræsenteret på PGA Touren end nogensinde før, sagde Tiger Woods

Guan Tianlang nød bare træningen med Tiger, som lod et par gode tips falde til den unge kineser.

- Når jeg spiller med ham føler jeg mig meget bedre, og det giver mig selvtillid, hvilket er godt. Han sagde en masse til mig. Vi morede os virkelig derude på golfbanen, sagde Guan Tianlang ifølge bbc.co.uk.

Kineseren er en af bare seks amatører blandt de 93 spillere i turneringen, og han er helt afklaret og rolig omkring sin første major-optræden.

- Jeg er meget opstemt om morgenen, når jeg kommer ud på banen, og der er mange mennesker. Jeg ser virkelig frem til turneringen, hvor jeg ikke vil presse mig selv for meget. Jeg vil nyde at spille, og forhåbentlig kan jeg gøre det godt, sagde den 14-årige kineser.

Det har han vist allerede gjort ved at kvalificere sig, tør man vist godt tilføje.

Som en lille tilføjelse til historien om Guan Tianlang som den hidtil yngste deltager i US Masters, kan man tilføje, at kineseren også var indehaver af titlen som den yngste spiller på European Tour, som han opnåede, da han sidste år kvalificerede sig til Volvo China Open som 13-årig.

Den rekord bliver dog slået i samme turnering i næste måned, hvor Ye Wocheng, også kineser, er kvalificeret. Han er såmænd bare 12 år.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip