14 er tilbageholdt ved møde med Akkari

Skrevet af admin

29/10/2013

Mest læste i dag

Politiet mener at have afværget voldsom ballade i forbindelse med et debatmøde med den tidligere imam Ahmed Akkari tirsdag aften i Gellerup ved Aarhus.

14 blev frihedsberøvet, fordi politiet havde mistanke om, at gruppen ville bruge 200 kanonslag, en pose sten samt en pulverslukker til at skabe uro.

Indgrebet mod gruppen skete klokken 18.30 nær fritidstilbuddet Fristedet ved svømmehallen i Gellerup, oplyser vicepolitikommissær Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi.

Den yngste af de tilbageholdte er 15 år. Den ældste er midt i 20'erne.

Der er tale om såkaldt præventive anholdelser - som begrundes med, at der er en risiko for, at der vil opstå uro eller vold.

Da mødet var slut kort før klokken 22, begyndte politiet at løslade de 14, og Akkari blev kørt væk af politiet.

Mens diskussionen foregik roligt inden døre i Globus 1 i Gellerup, anholdt politiet yderligere en ung for at affyre et kanonslag udenfor.

For nylig blev Ahmed Akkari i Vollsmose i Odense mødt med tilråb og stenkast. To blev anholdt og taget med på stationen.

Ahmed Akkari blev kendt under krisen om Muhammed-tegningerne i 2005. Dengang rejste han rundt i Mellemøsten og tordnede mod det angiveligt islamfjendtlige Danmark.

Siden har han fortrudt sin optræden og forsøger nu i stedet at bekæmpe islamisme.

Under en række offentlige møder diskuterer han med socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen.

/ritzau/