14 personer fra to familier dræbt i mexicansk narkostrid

Skrevet af admin

10/07/2016
Mexico

Dagens topnyheder

14 mennesker er lørdag blevet skudt og dræbt i en af Mexicos mest voldsplagede byer.

Blandt ofrene er fem piger.

Drabene menes at have forbindelse til en årelang strid mellem rivaliserende kriminelle bander, oplyser myndighederne ifølge AFP.

Drabene fandt sted i to separate angreb.

Tidligt lørdag morgen lokal tid stormede bevæbnede mænd et hus i en forstad til byen Ciudad Victoria, der ligger i den nordlige del af Mexico. To mænd, fire kvinder og fem piger blev dræbt.

En lille time senere gik det ud over en anden familie. Bevæbnede mænd trængte ind i et hus og efterlod en mand og to kvinder dræbt. Fire andre familiemedlemmer blev ramt af kugler, men overlevede.

Ciudad Victoria er hovedstaden i delstaten Tamaulipas, der har ry for at være en af Mexicos mest voldshærgede delstater.

I årevis har to store forbrydersyndikater, Golf- og Zeta-kartellerne, udkæmpet en ekstrem hensynsløs og voldelig kamp om at sikre sig herredømmet på narkomarkedet.

Begge karteller er desuden præget af en intern magtkamp, efter at adskillige topmedlemmer er blevet anholdt.

Tamaulipas, der grænser op til Texas, er en af hovedruterne for smugling af narkotika og mennesker til USA.

I juni dræbte politi otte bevæbnede mænd, som angreb dem på åben gade i byen San Fernando.

I marts blev ti personer, mistænkt for at være kriminelle, dræbt af regeringssoldater i grænsebyen Reynosa. De dræbte havde antændt biler for at blokere en vej i et forsøg på at forpurre et konkurrerende kartels narkotransport.

Det anses for at være så farligt at benytte delstatens veje, at politiet tilbyder at eskortere bilister på strækningen fra grænsen til Ciudad Victoria.

Siden 2006, da regeringen optrappede bekæmpelsen af narkokarteller, er flere end 100.000 mennesker blevet dræbt eller forsvundet i Mexico.

Af de omkring 28.000 personer, der er meldt savnet, kommer cirka 5000 fra Tamaulipas ifølge officielle opgørelser.

/ritzau/AFP