140 anholdt ved Retten i Glostrup: Se her hvad politiet fandt

Politiet havde travlt i dag, da man anholdt ikke færre end 140 personer foran Retten i Glostrup efter en del uro og ballade.

Anholdelserne skete ved 13.30-tiden, og op til anholdelserne skabte en stor gruppe uro ved retsbygningen, fordi politiet nægtede dem adgang til et retsmøde og ønskede at visitere dem.

Der blev smidt med både flasker og kasteskyts mod politifolk og tjenestehunde, og flere personer fra gruppen var iført skud- eller stiksikre veste og var maskerede.

Ved anholdelserne måtte politiet iøvrigt trække stave og bruge peberspray.

Smidt på jorden lå der fem stikvåben i form af tre knive, en dartpil og en stjerneskruetrækker, samt 10 slagvåben i form af en lægtehammer, en almindelig hammer, to små brækjern og seks køller (rundstokke).

Desuden blev der i biler i nærheden af retsbygningen fundet en skudsikker vest og fire slagvåbenlignende genstande.

I forvejen havde Københavns Vestegns Politi oprettet visitationszone omkring retten, fordi personer tilknyttet rocker-/bandemiljøet skulle afgive forklaring. Desuden var der for nylig uro ved et lignende retsmøde, hvor der også blev fundet slagvåben.

- Vi var godt forberedt og på forkant med situationen. Vi vil ikke acceptere den slags destruktiv adærd ved retsmøderne, siger politiinspektør Michael Kristiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Dagens hændelser bliver en del af forberedelserne til de følgende retsdage, oplyser han. Fire vil blive sigtet for vold mod polititjenestemand og en femte for at true en politimand på livet. De anholdte ventes løsladt i løbet af aftenen og natten.

På billedet kan du se de våben politiet beslaglagde under aktionen i dag. Foto: Københavns Vestegns Politi.

Dagens Gossip