15-årig anholdt for at planlægge terrorangreb i Sydney

Australsk politi har tidligt torsdag morgen lokal tid anholdt to personer, som mistænkes for at have været i færd med at planlægge et terrorangreb i storbyen Sydney.

Det oplyser Australiens Føderale Politi, AFP, på et pressemøde torsdag ifølge avisen Sydney Morning Herald.

De anholdte er en 20-årig mand og en blot 15-årig dreng, der begge blev anholdt i deres respektive hjem i det sydvestlige Sydney.

Politiet sigter de to personer for i sammensværgelse med tre andre mænd, der allerede sidder fængslet, at planlægge angreb på regeringsbygninger, heriblandt muligvis AFP's hovedkvarter i Sydney.

Politiet oplyser, at de to mænd var del af en gruppe, der sidste år planlagde at kidnappe en tilfældig person på gaden og halshugge vedkommende. En plan, der blev spoleret af politiet, men som fik myndighederne til at interessere sig for de to anholdte.

Ifølge Fairfax Media vil de personer, der allerede sidder fængslet, senere torsdag blive sigtet for at være en del af planlægningen af de mulige terrorangreb.

Den 15-årige dreng, der er blevet anholdt, var kun 14 år, da de angivelige planer begyndte at blive lagt, oplyser politiet, der kalder det "foruroligende".

- At stille en 15-årig foran en dommer for meget alvorlige anklager, der kan give fængsel på livstid, viser, hvor vanskelig en opgave, vi står med, siger vicepolitikommissær Catherine Burn fra delstatspolitiet i New South Wales ifølge Sydney Morning Herald.

Australsk politi har flere gange inden for det seneste år lavet razziaer mod personer, som er blevet sat i forbindelse med mulige terrorangreb i Sydney.

Ifølge regeringen er seks konkrete angreb blevet forhindret. Trusselniveuaet for et muligt terrorangreb er af samme årsag blevet hævet til "højt".

I december sidste år lykkedes det en mand, der udtrykte sympati med Islamisk Stat, at tage adskillige gidsler på en café i det centrale Sydney.

Efter mange timers gidseltagning rykkede politiets aktionsstyrke ind. Det resulterede i, at manden blev dræbt. Derudover mistede to gidsler også livet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip