15-årig dreng gør lillesøster gravid - retten skal bestemme barnets skæbne

En DNA-test har afsløret, at et nordirsk søskendepar har fået et barn sammen.

Den lille dreng blev født i 2012 og bærer på en tragisk fortælling om incest, da moren blot var 13 år gammel, da hun blev gravid med sin to år ældre storebror.

Den fulde identitet på familien er af juridiske årsager under beskyttelse, men sundhedsplejersker har beskrevet moren som en 'meget sårbar ung pige' og 'et offer for sin egen opvækst'.

At offentligheden har fået kendskab til sagen skyldes, at en dommer ved Belfast High Court har fastslået, at barnet nu skal bortadopteres. Det skriver Independent.

I retssalen blev familiens situation omtalt som værende 'deprimerende', da både mor og barn blev taget i pleje af myndighederne få måneder efter fødslen.

Drengen er siden blevet passet af et ukendt par, men nu har en dommer vurderet, at det er i barnets tarv, hvis man finder permanent adoptionsløsning.

Læs også: Pige fandt sin far på Facebook: Nu er han dømt for incest

Inde i retssalen kom det frem, at den 16-årige pige har haft et 'usædvanligt svært liv' – de sociale myndigheder har i en årrække haft kendskab og kontakt til kvinden og resten af den nordiske familie.

- Det er svært at identificere noget positiv livserfaring i kvindens liv, siger dommeren O'Hara i Belfast High Court.

En psykiater har vurderet, at den unge mor ikke er i stand til at 'forstå de muligeheder konsekvenser af de forskellige beslutninger', der nu skal træffes for hende og barnet.

Den 16-årige kvinde har vist en manglende lyst til samarbejde med myndighederne i forbindelse med sagen, og nu må hun modvilligt indse, at drengen sandsynligvis skal adopteres væk til en ny familie. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip