15-årig får fængselsdom for bippende taske i lufthavn

En 15-årig dreng fra Norge kan ikke sætte sine ben lovligt i Danmark i de næste seks år, fordi han tidligere denne måned skræmte personalet i Københavns Lufthavn, da han ville lave en - i sin egen optik - uskyldig drengestreg.

Onsdag har Københavns Byret idømt drengen en straf på 30 dages fængsel, og derudover er han blevet udvist af Danmark og må ikke vende tilbage i seks år.

- Han er fortsat varetægtsfængslet med henblik på udvisning, fortæller advokaturchef Helle Just Krag fra Københavns Politis Station Bellahøj.

Drengen er dømt for at have henvendt sig til en medarbejder ved indtjekningsskranken med en taske, som udsendte bip-lyde.

Ved episoden, som fandt sted 12. august, sagde drengen noget i retning af: "Sorry, I have to do this." Det fik personalet til at frygte, at der var tale om en bombe, og politiet blev tilkaldt.

Drengen blev efterfølgende varetægtsfængslet, og ved grundlovsforhøret 13. august fortalte han i retten, at der udelukkende var tale om en drengestreg.

En kammerat filmede episoden på en mobiltelefon, og det var meningen, at optrinnet skulle lægges ud på YouTube i håb om at få så mange seere, at det kunne kaste en skilling af sig.

Onsdagens retsmøde er blevet behandlet som en tilståelsessag. Her har drengen erkendt sig skyldig i straffelovens bestemmelser om trusler og en bestemmelse, som handler om at forårsage politiets udrykning - uden grund, vel at mærke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip