15 dræbt i hotelangreb i Mogadishu: Islamister tager skylden

15 mennesker - heriblandt to politikere - har mistet livet i et angreb mod et hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Det skriver en række medier, herunder Reuters og The Guardian.

Angrebet fandt sted onsdag, da en selvmordsbomber i bil kørte ind i en port ved hotellet, der er kendt for at have diplomater og politikere blandt gæsterne.

Efterfølgende var der en skudveksling i hotellet, oplyser politiet.

- Politikerne Mohamud Mohamed og Abdullahi Jamac døde på hotellet. De boede på det, siger politimanden Major Ibrahim Hassan til Reuters.

- Mange andre mennesker, blandt andet politikere, blev reddet ud. Operationen er ved at være overstået. Indtil videre er dødstallet på 15, mens 20 andre er sårede, lyder det videre.

Militante ekstremister fra den islamistiske gruppe al-Shabaab har taget skylden for blodsudgydelserne.

- Vi gik målrettet efter medlemmer af den frafaldne regering. Vi har dræbt mange inde i bygningen, og vi vil komme med flere oplysninger senere, siger Abdiasis Abu Musab, der er talsmand for al-Shabaabs militære operationer, ifølge Reuters.

Myndighederne har dog ikke bekræftet al-Shabaabs udmelding, skriver The Guardian. Ifølge avisen fandt angrebet sted på Hotel Ambassador.

Den ekstremistiske gruppe er knyttet til al-Qaeda. Den har tidligere udført en række angreb i Mogadishu - blandt andet med bomber mod hoteller i byen.

Al-Shabaab blev jaget ud af hovedstaden i 2011, men udgør fortsat en trussel i både Somalia og nabolandet Kenya. Flere af al-Shabaabs ledere har svoret at bekæmpe den somaliske regering, som støttes af det internationale samfund.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip