15 løfter alle veninder bør give hinanden og holde dem resten af livet

At danne venskab med en anden er ligesom af afsige en hellig ed. 

Der er ting, man gør, og så er der ting, man ikke gør ved og for hinanden. 

Ens bedste ven er den person i verden, der ikke kan tages fra dig. Du er der for hende, ligesom hun er der for dig gennem stort og småt, tykt og tyndt.

I deler private ting med hinanden. I kender hinandens familier - eller har i hvert fald hørt alt om dem. I kender hinandens fejltagelser og successer. I kan fejre ting sammen, og I kan græde sammen. 

I virkeligheden bør disse nedenstående "eder" være noget, enhver god ven med stolthed og sikkerhed kan sige til sin ven - og føle sig sikker på, at den anden uden problem ville kunne sige igen: 

1. Jeg lover altid at udfordre dig på dine holdninger, altid holde af dig og respektere dine meninger og beslutninger.

2. Jeg lover at holde med dig, hver gang det ikke går med en fyr. Du er jo den mest fantastiske person i verden, så det er jo klart ham, der er en idiot og har begået sit livs fejltagelse, hvis han dumper dig.

3. Jeg lover at holde dit hår, når du kaster op før, under eller efter en bytur.

4. Jeg lover at grine helt vildt meget af dig, når du falder. I en brandert. På rulleskøjter. Stiv på cyklen. På fortovet. Jeg vil grine så meget, at jeg kommer til at tisse lidt i bukserne som straf.

5. Jeg lover altid at minde dig om, at alting kunne være værre.

Læs også: 6 ting du savner, når din veninde får børn før dig

6. Jeg lover at fortælle dig, når du begår en fejltagelse – og at hjælpe dig med at komme ud af den.

7. Jeg lover at beskytte dig mod andre, det er nødvendigt at beskytte dig fra. Også hvis det er dig selv.

8. Jeg lover at være hos dig hurtigst muligt, hvis du har brug for det. Om det så er på din adresse, over telefonen, på Skype eller et sted i byen, hvis du har brug for en ven; mig.

9. Jeg lover altid at fortælle dig sandheden, når du beder om den. Også selvom det indebærer at sige, at din røv ser stor ud i dine nye bukser eller at din yndlingstop er for nedringet til jobbet.

10. Jeg lover at ændre mening med dig, hvis du har brug for det: Ja vi har brugt seks måneder på at hade din larmende musikernabo… Men han har lige inviteret dig på en date, og så er han jo pludselig meget sød. God smag har han da.

Læs også: 13 grunde til at en partypige er en god kæreste

11. Jeg lover dig, at jeg aldrig vil gå ud fra, at du vil dele din chokolademuffin, din skål med is eller din slik med mig. Så jeg tager nok med til os begge, når vi har hyggeaftener i stedet. Jeg kender dig jo.

12. Jeg lover, at jeg aldrig vil synes, du er klam, hvis du spiser en pose chips, en pose skumfiduser og en chokoladebar helt selv. Jeg sympatispiser gerne med dig.

13. Jeg lover dig, at jeg aldrig vil fortælle andre om dengang du havde et hovedløst engangsknald på ferien, dengang du brækkede dig i din håndtaske eller tabte en tampax på bordet, da du rakte ud efter computeren i din taske under et arbejdsmøde. Dine hemmeligheder er mine.

14. Jeg lover dig, at jeg vil støtte dig i at udfordre dig selv. Om det så indebærer, at du rejser til den anden side af kloden eller dykker ned i et studie i den anden ende af landet eller køber et landsted langt væk. Men jeg lover også, at jeg aldrig lader dig stikke så meget af, at du glemmer, hvor du kommer fra.

15. Jeg lover dig, at jeg vil holde ubetinget af dig. Gennem tykt og tyndt. Gennem livet.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip