15 omkommet i oversvømmelser i Makedoniens hovedstad

Skrevet af admin

07/08/2016
Mindst 15 mennesker omkom natten til søndag under voldsomme oversvømmelser i Makedoniens hovedstad, Skopje. Yderligere seks personer er meldt savnet, skriver det statslige nyhedsbureau MIA. En del af de omkomne druknede i deres biler. Biler i byens gader står under vand, og ringevejen uden om Skopje er svært beskadiget af oversvømmelserne. Mange steder på vejene er biler blevet skyllet ud på omliggende marker. Nogle nordlige forstæder er særdeles hårdt ramt. - Mange hjem er oversvømmet, siger en lokal embedsmand, som oplyser, at mindst 22 mennesker er kvæstet.- Dette er en katastrofe. Vi har aldrig været uden for noget lignende, siger Skopjes borgmester, Kove Trajanovski.Et voldsomt skybrud og styrtregn stoppede tidligt søndag, men nye nedbørsmængder ventes senere på dagen. - Det er meget sørgeligt. Der er adskillige dødsofre, siger en talsmand for det lokale politi, som ikke kan bekræfte det præcise antal af dødsofre oplyst af MIA.Skopje, der gennemløbes af floden Vardar, er særligt udsat i forhold til naturkatastrofer. Byen blev ramt af meget omfattende og voldsomme oversvømmelser i 1962 og 1979. Et voldsomt jordskælv ødelagde store dele af Skopje i 1963. Makedonien ligger på den såkaldte Balkanrute, som er blevet anvendt af hundredtusinder af migranter og flygtninge, som siden sidste sommer er kommet til EU fra Mellemøsten, Asien og Afrika. Ruten blev effektivt lukket i marts, men små grupper af migranter anvender den fortsat med hjælp fra menneskesmuglere. /Ritzau/AFP

Mest læste i dag

Mindst 15 mennesker omkom natten til søndag under voldsomme oversvømmelser i Makedoniens hovedstad, Skopje. Yderligere seks personer er meldt savnet, skriver det statslige nyhedsbureau MIA.

En del af de omkomne druknede i deres biler.

Biler i byens gader står under vand, og ringevejen uden om Skopje er svært beskadiget af oversvømmelserne. Mange steder på vejene er biler blevet skyllet ud på omliggende marker. Nogle nordlige forstæder er særdeles hårdt ramt.

- Mange hjem er oversvømmet, siger en lokal embedsmand, som oplyser, at mindst 22 mennesker er kvæstet.

- Dette er en katastrofe. Vi har aldrig været uden for noget lignende, siger Skopjes borgmester, Kove Trajanovski.

Et voldsomt skybrud og styrtregn stoppede tidligt søndag, men nye nedbørsmængder ventes senere på dagen.

- Det er meget sørgeligt. Der er adskillige dødsofre, siger en talsmand for det lokale politi, som ikke kan bekræfte det præcise antal af dødsofre oplyst af MIA.

Skopje, der gennemløbes af floden Vardar, er særligt udsat i forhold til naturkatastrofer. Byen blev ramt af meget omfattende og voldsomme oversvømmelser i 1962 og 1979. Et voldsomt jordskælv ødelagde store dele af Skopje i 1963.

Makedonien ligger på den såkaldte Balkanrute, som er blevet anvendt af hundredtusinder af migranter og flygtninge, som siden sidste sommer er kommet til EU fra Mellemøsten, Asien og Afrika.

Ruten blev effektivt lukket i marts, men små grupper af migranter anvender den fortsat med hjælp fra menneskesmuglere.

/Ritzau/AFP