16-årig dansk svømmer glæder sig helt vildt til OL

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Danmarks Idrætsforbund har torsdag sat navn på de to sidste svømmere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio i august.

Julie Kepp Jensen og Sarah Bro får de to sidste pladser på det danske hold, der består af i alt 15 svømmere. Så mange svømmere har Danmark ikke haft med siden OL i 1988.

- Det er en stor cadeau til alt det arbejde, der er lavet i dansk svømning over de sidste mange år.

- Vi er lykkedes med, at ni af de ti svømmere, vi havde med i London, er med igen. Så vi har rutine, samtidig med at der er seks svømmere, som har kvalificeret sig for første gang, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, i en pressemeddelelse.

Sarah Bro og Julie Kepp Jensen skal deltage på det danske hold i 4x100 meter fri sammen med Pernille Blume og Mie Ø. Nielsen.

16-årige Julie Kepp Jensen, der bliver den yngste danske svømmer i Rio, glæder sig meget til at skulle til sit første OL.

- Det er helt vildt. Jeg er så glad for, at jeg skal med. Der er intet, jeg hellere vil, end med til OL. Jeg drømmer om at komme til flere OL og svømme rigtig godt der. Så må jeg se, hvad det rækker til.

- Mit mål med svømning er at blive den bedste, jeg overhovedet kan blive, siger hun.

Trods store forventninger lykkedes det ikke for dansk svømning at hente medalje ved det seneste OL i London for fire år siden.

I Danmarks Idrætsforbund er chef de mission, Morten Rodtwitt, fortrøstningsfuld før legene i Brasilien.

- Det er et historisk stærkt og bredt svømmehold, vi sender til Rio.

- Holdet rummer både ekstremt rutinerede svømmere, der gennem en årrække har vundet medaljer ved de store internationale mesterskaber, og unge svømmere med et meget spændende udviklingspotentiale, siger Morten Rodtwitt.

/ritzau/