16-årig dreng har fået sin dom for drab og overgreb på 77-årige Else

Skrevet af admin

25/06/2015

Dagens topnyheder

Drabet på den 77-årige pensionist Else Johannesen fra Lemvig koster en dreng på 16 år en behandlingsdom.

Den dømte, der er kendt skyldig i at have kvalt den ældre kvinde, skal tilbringe maksimalt fem år på en psykiatrisk afdeling, skriver Dagbladet Holstebro-Struer fra Retten i Holstebro.

Ud over drab var drengen også tiltalt for voldtægt under særligt skærpende omstændigheder, men det forhold frifinder retten ham for.

Under retssagen har den 16-årige ifølge flere medier fortalt, at han natten mellem 1. og 2. august sidste år ikke kunne sove og derfor cyklede en tur til havnen i Lemvig.

På vej hjem fra havnen så den dengang 15-årige dreng, at altandøren til Else Johannesens lejlighed i Frederiksgade stod åben.

- Jeg blev nysgerrig, forklarede han ifølge Ekstra Bladet om årsagen til, at han parkerede sin cykel og kravlede op på et rækværk for at komme ind i den ældre og sovende kvindes lejlighed.

Else Johannesen sov i en lænestol i sin dagligstue, fordi hun ofte havde svært ved at ligge ned og sove i sin seng.

Da drengen stod i kvindens køkken, hørte han efter eget udsagn lyde fra stuen.

- Jeg fik et chok og ville ud af lejligheden, men kom til at ramme rollatoren foran hende, og hun begyndte at råbe op.

- Jeg gik i panik og sagde, at hun skulle slappe af, men hun fortsatte med at råbe op. Da hun ville rejse sig fra lænestolen, ville jeg holde hende tilbage og holdt hende på skulderen, forklarede drengen ifølge Ekstra Bladet.

Drengen nægter at have voldtaget kvinden eller på anden måde at have krænket hende seksuelt, inden hun livløs faldt forover og ned på gulvet.

Voldtægten blev han altså heller ikke dømt for, men retten fandt det ifølge Dagbladet Holstebro-Struer bevist, at han er skyldig i forsøg på anden kønslig omgang end samleje.

Drengen vil nu bruge 14 dage på at overveje, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/