16-årig dreng idømt et års fængsel for demo-uro i Aarhus

En 16-årig dreng blev i dag ved retten i Aarhus idømt et års fængsel for uro i forbindelse med demonstrationen den 31. marts 2012 i Aarhus.

Det er dermed den første dom i en stribe sager mod de tiltalte efter de omfattende uroligheder i forbindelse med to demonstrationer i Aarhus.

Den 31. marts var der to anmeldte demonstrationer i Aarhus, nemlig Aarhus For Mangfoldighed, og så de højreradikale Danish Defence League.

Det kom til optøjer i Grønnegade i Aarhus, hvor politiet også blev angrebet, og Østjyllands Politi har tiltalt ni personer.

Den 16-årig dreng er altså blevet idømt et års fængsel, heraf de to måneder ubetinget, hvilket svarer til den tid, han allerede har siddet varetægtsfængslet.

De resterende ti måneder er betinget, hvor han, på grund af sin alder, vil være under tilsyn af de sociale myndigheder.

Den 16-årige er dømt for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden ved sammen med en gruppe uidentificerede personer at have kastet sten og andre genstande mod politiet ved demonstrationen.

Han er desuden dømt for at kaste brosten direkte mod to politimænd, og for overtrædelse af våbenloven da han var i besiddelse af et knojern med en kniv i den ene ende.

Dagens dom er den første i kølvandet på demonstrationen den 31. marts. De resterende sager vil hen over sommeren løbende komme for retten.

Dagens Gossip