16-årig og 25-årig sigtet for skuddrab

Skrevet af admin

17/06/2016

Mest læste i dag

En 16-årig dreng og en 25-årig mand nægter sig skyldige i den drabssigtelse, som de fredag blev præsenteret for under et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

Her er de to foreløbig sigtet for drab, drabsforsøg samt besiddelse af våben og ammunition i forbindelse med skudopgøret mellem personer i to biler, der natten til fredag kostede et 23-årigt bandemedlem livet.

Den dræbte, som politiet mener tilhørte den kriminelle gruppering Black Jackets, blev ramt af skud i hovedet og i siden og døde få timer efter skudvekslingen.

De to sigtede er ud over drabet på den 23-årige mand også sigtet for drabsforsøg mod andre personer, idet politiet mener, at der befandt sig flere personer i bilen, da skuddene faldt, oplyser anklager Laura Birch i retten.

Retsmødet kom lidt forsinket i gang, fordi en repræsentant for de sociale myndigheder ikke dukkede op som forventet.

At det er nødvendigt at have de sociale myndigheder til stede under retsmødet skyldes blandt andet den 16-åriges alder.

Iført blå joggingbukser, sorte kinasko og en sort polobluse blev drengen, der virkede beklemt, ført ind i retslokalet og bedt om at tage plads på en stol foran dommeren med sin forsvarer på den ene side og den ni år ældre medsigtede på den anden.

Med spag stemme bekræftede drengen sit navn, da dommeren bad ham om at bekræfte sin identitet.

Den 25-årige var den første af de to, der blev ført ind i retslokalet. Han var iført en blå joggingdragt med "Københavns Fængsler" printet med rød og blå skrift på såvel bukseenden som på ærmerne.

Også hans sko var udlånt af fængselsvæsnet - foran på de sorte converse-sko med hvide snørebånd stod med tyk sort tusch skrevet forkortelsen KF.

De to mænd er ikke alene om at have begået forbrydelsen torsdag aften, mener politiet.

Og derfor lagde anklager Laura Birch vægt på, at de tre sigtelser for drab, drabsforsøg og besiddelse af pistoler eller revolvere med tilhørende ammunition var sket i forening med "flere andre medgerningsmænd".

Politiet tror, at opgøret skal ses som et led i striden mellem to grupper i bandemiljøet. Det er Black Jackets på den ene side og Gremium på den anden.

Den 25-årige kan ifølge politiet relateres til sidstnævnte. På grund af drengens unge alder har politiet ikke ønsket at udtale sig om hans mulige relationer.

På begæring fra anklageren valgte dommer Jacob Waage, at retsmødet skal foregå for lukkede døre.

- Der er tale om en meget alvorlig sag. Der er tale om blandt andet drab og drabsforsøg, sagde anklager Laura Birch.

- Det er min opfattelse, at det, der kommer frem i dag, kan have betydning for sagen.

Ingen af de sigtede ønskede at udtale sig under retsmødet, som endte med, at dommeren fandt mistanken mod dem tilstrækkeligt velbegrundet til at varetægtsfængsle begge i fire uger.

/ritzau/