16 såret ved raketangreb på tyrkisk by nær Syrien

Skrevet af admin

24/04/2016

Dagens topnyheder

To raketangreb ramte søndag den tyrkiske by Kilis nær den syriske grænse.

Det første angreb fandt sted søndag formiddag, hvor to raketter sårede 16 mennesker.

Få timer efter ramte endnu en raket byen. Én meldes dræbt og 10 såret, skriver den tyrkiske avis Hürriyet.

Angrebene skete dagen efter, at den tyrkiske regering havde lovet at beskytte området for de gentagne angreb fra militante i Islamisk Stat.

De første raketter ramte to huse i et fattigt kvarter nær byens centrum.

Tyrkiske soldater nær grænsen affyrede skud ind i Syrien efter raketangrebene, siger tyrkiske sikkerhedskilder.

Byens indbyggere samledes til demonstration omkring stedet, hvor de første raketter slog ned. Nogle opfordrede den lokale guvernør til at gå af, mens andre råbte slagord mod regeringen.

- Jeg kan ikke sove. Min søn vågner med mareridt. Han kan ikke. Byen er blevet bombarderet med raketter i uger, siger Ayse, en 46-årig kvinde.

Lørdag besøgte den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, den nærliggende by Gaziantep, omkring 55 kilometer fra Kilis, sammen med forbundskansler Angela Merkel og EU's præsident, Donald Tusk, og EU-Kommissionens næstformand, Frans Timmermans.

De var opsat på at vise de mange kritikere af flygtningeaftalen mellem EU og Tyrkiet, at pengene hjælper Tyrkiet til at forbedre forholdene for de flere end to millioner syrere, der har søgt tilflugt i landet.

Flygtningeaftalen, som Merkel og de øvrige EU-ledere står bag, er blevet kritiseret af menneskerettighedsgrupper og af FN for at være umenneskelig.

Formålet med aftalen er at bremse migrantstrømmene til EU og afholde folk fra at benytte sig af smuglerruten fra Tyrkiet til EU over Det Ægæiske Hav.

- Vort mål er ikke kun at stoppe den ulovlige migration, men at give flygtninge flere muligheder tæt ved deres hjem, sagde Merkel efter sit femtimers besøg i Tyrkiet lørdag.

Hun tilføjede, at Tyskland vil presse på for, at oprettelsen af særlige sikkerhedszoner bliver et tema ved internationale forhandlinger.

/ritzau/Reuters