16 unge kæmper om en verdensrejse med badminton

16 unge fra hele Danmark kæmper i Kolding om at skifte den danske sommer ud med en storstilet badmintonrejse til Kina, Vietnam og Thailand. DGI har inviteteret til udtagelsesweekend i KFUM Hallerne i Kolding den 14.-16. marts, og udsigten til en badmintonoplevelse for livet har fået 16 håbefulde spillere og trænere til at melde sig på banen.

Holdet har som mål at give de unge international inspiration, der gør dem til endnu dygtigere trænere hjemme i de danske klubber. Max 12 spillere og trænere udtages til holdet, så der venter nogle intense og krævende dage i Kolding.

- Vi ser på deltagernes kvalifikationer som trænere og spillere, og hvordan de indgår på et hold. Og så skal deltagerne kunne klare at stå i uvante situationer, og de skal kunne håndtere, at alting ikke altid går efter planen i Asien, siger Mette Therkelsen, der bliver rejseleder for holdet.

Også holdets træner, Kent Madsen, der indtil pt er cheftræner i Horsens Badminton Klub, deltager i udtagelsen. Der lægges vægt på deltagernes potentiale som trænere. Som spillere vil de blive bedømt på deres tekniske og taktiske færdigheder, deres engagement og fremtoning, og det forventes, at de er i god form.

Desuden er der personlige samtaler med alle spillerne.

Workshops og nye udfordringer

DGI er kendt for gymnastikkens Verdenshold, men DGI Badminton har også tradition for internationalt samarbejde. Det er således femte gang, DGI udtager det hold, der går under navnet Danish Badminton Inspiration Team eller DBIT.

For første gang går rejsen i 2014 til Cambodia og måske også Laos, hvis planerne falder på plads. Begge lande er ret ukendte i badminton-sammenhæng, mens Kina derimod har badminton som nationalsport. Her skal danskerne besøge universiteter, der har speciale i badminton, og i alle landet skal holdet arrangere workshops og stå for træningen af spillere med forskellige nationaliteter og forudsætninger.

Målet med holdet er også at komme tæt på de på de mennesker, der spilles badminton med og imod. Derfor skal deltagerne også være åbne for nye holdninger og livsformer og have lyst til at blive udfordret på meninger og traditioner.

Deltagerne på DBIT-holdet ventes at vende hjem med inspiration og ny energi som trænere og ledere. Det vil smitte af på hele badmintonklubben.

Deltagerne betaler selv 18.300 kroner for at være med på DBIT 2014.

Dagens Gossip