16.000 selvstændige får nu bøder på 1.000 kr. om dagen

Skattemyndighederne uddeler nu store dagbøder til i alt 16.000 selvstændigt erhvervsdrivende landet over.

Det drejer sig om de 16.000 selvstændige, der endnu ikke har indsendt selvangivelsen for 2010 til SKAT.

Det medfører nemlig nu dagbøder på 1.000 kr. for hver dag, selvangivelsen fortsat ikke er modtaget hos SKAT.

SKAT har allerede opkrævet over 50 millioner kroner i skattetillæg for indkomståret 2010, for de virksomheder der ikke har afleveret selvangivelsen inden fristens udløb den 1. juli 2011.

Men skattetillæggene har åbenbart ikke fået alle virksomhedsejere op af stolen, for der mangler stadig selvangivelser på SKATs bord.

- Vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at en del af de selvstændigt erhvervsdrivende ikke følger reglerne og undlader at indsende selvangivelse. Vi har derfor sat en række initiativer i gang, som forhåbentlig får virksomhederne til at sende selvangivelserne ind, fx sender vi nu breve ud og pålægger dagbøder, siger specialkonsulent Ib Furbo Kristensen fra SKAT i Aarhus.

Når man som selvstændige ikke får indsendt selvangivelsen til tiden, løber der i første omgang skattetillæg på 200 kroner pr. dag på.

Indsendes selvangivelsen fortsat ikke, kan SKAT pålægge dagbøder, som starter med 1.000 kr. pr. dag, og SKAT kan fortsætte opkrævningen, lige indtil selvangivelsen er modtaget.

Afleveres selvangivelsen stadig ikke,og bliver dagbøderne ikke betalt, vil SKATs pantefogeder inddrive beløbene.

SKAT kan også i enkelte tilfælde bede politiet om at indsætte den erhvervsdrivende til afsoning.

- Hvis man tilhører gruppen, der endnu ikke har afleveret selvangivelsen for 2010, vil den billigste løsning være at indsende selvangivelsen straks, så det ikke ender med, at fogeden banker på hovedøren, siger Ib Furbo Kristensen.

Det er ikke kun et spørgsmål om,at den enkelte virksomhed sparer gebyrer og dagbøder ved at indsende selvangivelsen til tiden.

SKAT bruger hvert år mange ressourcer på at fremtvinge selvangivelser med rykkerbreve, dagbøder med videre, ligesom inddrivelsesafdelingerne inddriver restancer på baggrund af skønnede beløb.

En tung opgave, som kan undgås, hvis virksomhederne overholder deres forpligtigelser og indsender selvangivelsen med de korrekte oplysninger til tiden.

SKAT har indført obligatorisk digital indberetning for selvstændigt erhvervsdrivende med moms- og lønsumsafgiftspligt for indkomståret 2011.

Det betyder, at der skal selvangives i TastSelv på skat.dk senest den 1. juli. Selvangivelsen for 2010 skal dog stadig afleveres i papirudgaven.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip