17-årig dansk stortalent har grebet chancen i Bayern

- Når du som 17-årig kan træne så godt med på et førstehold, der ligger i toppen af Europa, så ved du selv, at det er guld værd.

Budskabet er ikke til at tage fejl af. Pierre-Emile Højbjerg har grebet chancen på den træningslejr, han noget overraskende var udtaget til.

- Det var en konstatering af, at jeg er på rette vej, husker Pierre-Emile Højbjerg, da BNB fanger ham til et eksklusivt interview.

Siden januar-opholdet i oliestaten har den danske himmelstormer været en fast del af førsteholdstruppen hos Bundesligaens duks. På blot seks måneder tog han det enorme skridt fra klubbens U19-mandskab til førsteholdet. I forrige weekend blev det endda til en plads på bænken til topkampen mod Bayer Leverkusen. En oplevelse, der med Højbjergs egne ord var ’fantastisk og ’et stort skulderklap.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så er der belgiske brosten på menuen

Spilletid blev det dog ikke til for den centrale midtbanespiller, og på spørgsmålet om, hvornår han selv regner med at få debut, sender han bolden videre til cheftræneren.

- Det må du spørge Heynckes om. Jeg giver den en skalle på træningsbanen, lyder det forsigtige standardsvar, der får den blot 17-årige komet til at lyde som en garvet professionel, der har fået spørgsmålet de første hundrede gange.

Baseret på udmeldingerne fra klubbens ledelse, tyder meget dog på, at debuten er et spørgsmål om tid.

- Forleden var en fransk journalist oppe for at tale med Karl-Heinz Rummenigge. Rummenigge kiggede på mig og sagde, ’Det her er vores talent. Han bliver 100 procent sikkert førsteholdsspiller for Bayern München’. Mathias Sammer (sportsdirektør i Bayern München, red.) har også været ude med ros. fortæller Højbjerg, der godt kan mærke, at forventningerne er store til ham.

- Med al respekt, så tror jeg ikke, der er nogen, der er i tvivl om, at de satser på mig, i og med de har rykket mig op i førsteholdstruppen som 17-årig.

Du har nu været en fast del af førsteholdet i et par måneder. Hvordan har det været?

- Selvfølgelig går man gennem en hård periode, hvor de går til dig, og man kommer til at smage

græsset. Men det handler om at kende sin plads, tie stille og kæmpe. Jeg har slugt det sure æble en gang imellem og taget imod slagene. På den måde får du også mere respekt, siger han og uddyber:

- Hvis du laver en tunnel på én, så kan du godt forvente, at han kommer med knopperne forrest

bagfra. Det kan godt være lidt overraskende i starten, men du skal kende din plads og ikke tro, du er noget. De andre har jo også kæmpet sig op nedefra og regner ikke med, at en 17-årig tager deres plads. Jeg har flere gange været i græsset og fået nogle tæsk, hvor jeg egentlig har været pissesur og tænkt, at det da ikke kan være rigtigt. Men der har jeg bare løbet videre. Det vigtige er, at man hurtigt er oppe, så de tænker, at ham der kan vi ikke få ned. Det giver respekt, og så bliver man accepteret, forklarer han.

Er du overrasket over, hvor hurtigt det er gået med at komme op på førsteholdet?

- Selvfølgelig kniber jeg mig selv i armen en gang i mellem og tænker: ’hvad er det lige, der foregår. Kan det virkelig være rigtigt’. Hvis jeg eksempelvis går forbi en Rummenigge eller Höeness, der smider nogle gode ord efter mig, så giver jeg lige mig selv en flad, når jeg er ude på toilettet. For at minde mig om, at de trods alt bare er mennesker. Jeg prøver at holde benene på jorden og nyde det. Jeg vil bare lære så meget som muligt.

Bayern München omtales ofte som ’Det sydtyske Galehus med en masse store egoer. Hvordan omgås du superstjernerne?

- Nu taler jeg jo fransk (Pierre-Emile Højbjerg har en fransk mor, red.), så en spiller som Franck Ribery har været rigtig god mod mig. Det samme har Daniel van Buyten og Bastian Schweinsteiger. Men Dante er nok den, der har taget allerbedst mod mig. Ham læner jeg mig rigtig meget op ad. Efter træningen tager de mig til siden og giver tips omkring, hvordan jeg skal presse, hvordan de vil spilles og sådan noget. Men vi laver også jokes sammen, siger Pierre-Emile Højbjerg, der godt kan nikke genkendende til betegnelsen ’Galehuset, når det kommer til medierne. For selvom klubben lige nu har hele 20 point ned til forfølgerne i ligaen, skal der kun et par jævne præstationer til, før kritikken hagler ned.

Derfor følger han sjældent med i medierne, selvom han erkender, at stoltheden er svær at undgå, når klubbosserne roser ham. Selv mærker han også en stigende interesse fra medieverdenen, som han hidtil har forsøgt at undgå for at koncentrere sig om fodbolden. Indtil han for nylig gav et par tyske interviews.

Ellers bliver fritiden brugt hos plejefamilien og på ture i biografen og i storbyen. Foruden drømmene om det helt store gennembrud.

På den korte bane venter der dog lige et trænerskifte. Ved udgangen af sæsonen afløses cheftræner Jupp Heynckes af Barcelona-legenden Pep Guardiola, og det har allerede fået rygterne om en invasion af spanske talenter til at florere. Men det får ikke Pierre-Emile Højbjerg til at frygte fremtiden.

- Jeg tænker ikke så langt. Jeg kender ikke træneren, men har kun hørt godt om ham. Jeg ved bare, at det, Heynckes gør, er utrolig godt. Der er få trænere som ham. Han er helt fantastisk, siger den danske wunderkind, der - hvis alt flasker sig - kan se frem mod en fremtid blandt de største.

- For mig at se, så starter det hele nu. Det er nu, det går løs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip