17-årig likvideret af to skud på klos hold

Gerningsmanden gik formentlig bevidst efter den 17-årige fra Tingbjerg, da han søndag aften trykkede to gange på aftrækkeren og dræbte den 17-årige i det, som ligner en ren likvidering, oplyser Københavns Politi.

- Umiddelbart ligner det en likvidering, da der bliver affyret to skud på ganske få meters afstand, som begge rammer den 17-årige i hovedet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for organiseret kriminalitet, til Ritzau.

Den 17-årige dreng er ikke kendt som bandemedlem, og drabet har ikke umiddelbart rod i bandekonflikten i Storkøbenhavn, oplyste Københavns Politi tidligere mandag.

- Det er dybt tragisk, at en 17-årig bliver dræbt, men vi vil endnu ikke sige noget om motivet, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Den dræbte har personlige relationer til bandemedlemmer af både Loyal To Familia, LTF, og Tingbjerggruppen, men det er altså ikke i den relation, at motivet skal findes ifølge politiets foreløbige efterforskning.

Den 17-årige mistede livet, da han blev ramt af to skud i hovedet på Ruten mellem nummer 119 og 125 i Tingbjerg klokken 21.30. Helt præcist sad den dræbte i en gruppe på en lille plads, hvor man kan sidde på nogle bænke udformet af sten.

- Som vi har fået oplyst, sidder der en tre-fire personer, herunder den nu dræbte, da gerningsmanden ankommer. Derfor er der nogen, der ved noget, og dem vil vi meget gerne tale med, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Det er anden aften i træk, at der er affyret skud på Ruten. Natten til søndag blev der løsnet mere end 30 skud mod en kiosk på denne vej. Ingen blev dog ramt.

Politiet vil ikke udelukke, at kioskskyderiet har at gøre med bandekonflikten, som siden nytår er blusset op i det storkøbenhavnske område. Her har der været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade.

Den formodede flugtbil fra kioskskyderiet blev kort før klokken 01 natten til søndag - få minutter efter at skuddene blev affyret - fundet delvist udbrændt på Klausdalsbrovej i Bagsværd.

/ritzau/

Dagens Gossip