17-årig på institution efter røveri mod Dagli´ Brugsen

En 17-årig dreng kan se frem til at tilbringe to år på en ungdomsinstitution, efter han i selskab med tre jævnaldrende venner rippede Dagli´Brugsen i Kiplev i Sønderjylland for næsten 65.000 kroner under et røveri.

Det afgør Retten i Sønderjylland tirsdag middag.

Alle fire blev kendt skyldige i april, og de resterende gerningsmænd har fået deres dom. Nu er turen kommet til den fjerde, der skulle mentalundersøges, før der kunne udmåles en straf.

Undersøgelsen konkluderer, at drengen ikke er så psykisk syg, at han skal idømmes en behandlingsdom, men at han heller ikke er rask nok til at komme i almindeligt fængsel.

Da han var under 18 på gerningstidspunktet, er han derfor blevet idømt to års ungdomssanktion, hvor han blandt andet skal bo på en institution og have socialpædagogisk støtte.

Dommen er et resultat af, at han i september 2015 røvede Dagli´Brugsen i Kiplev i selskab med tre andre.

En af de fire gerningsmænd var ansat som ungarbejder i butikken, så på aftenen for røveriet sendte han en sms til de andre om, at butikken var lukket.

Det resulterede i, at de medsammensvorne ankom iført masker og truede en kvindelig ansat til at åbne pengeskabet.

De skulle efter sigende havde sagt noget i stil med "Din fucking luder, jeg slår dig ihjel, hvis du så meget som gisper forkert".

Den gerningsmand, der arbejdede i butikken, lod som om han ikke anede, hvem røverne var, og blev bundet på lige fod med de andre ofre.

Trods skuespillet blev han idømt ni måneders fængsel, mens de to andre fik henholdsvis et år og tre måneder og et år og seks måneder. Seks måneder af straffen er ubetinget for dem alle.

De to sidstnævnte blev ved samme lejlighed også dømt for et røveri af en villa, hvor de stjal smykker, ure, pas og tablets for over 33.000 kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip