17-årig skudt i hovedet med kraftigt luftgevær

Politiet troede først, at der var tale om en knallertulykke, men det viser sig, at der ligger en forbrydelse bag de kvæstelser, som en 17-årig dreng søndag aften pådrog sig i Esbjerg.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er den 17-årige blevet skudt i hovedet med et kraftigt luftgevær. Et hagl er trængt ind i drengens hjerne, og hans tilstand betegnes som kritisk.

En 50-årig mand har over for politiet erkendt, at han fra sin altan på Gl. Vardevej har affyret skuddet.

- Nogle unge mænd kører skiftevis rundt på en knallert i lokalområdet, og det bliver den 50-årige så træt af, at han affyrer et skud mod dem med et kraftigt luftgevær, fortæller vicepolitiinspektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Drengen blev kørt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og er siden blevet overført til Odense Universitetshospital.

I første omgang troede man, at drengens skader stammede fra, at han var væltet på knallert, men lægerne kunne konstatere, at han havde et skudhul i hovedbunden.

- Ved en skanning kunne man så se, at der var et hagl, som sad fast inde i hjernen på ham, fortæller Bent Thuesen.

Drengens tilstand betegnes som kritisk. Han er i koma og ligger i respirator, og han er endnu ikke uden for livsfare.

- Man har endnu ikke turdet fjerne haglet, og man kan på nuværende tidspunkt heller ikke sige noget om, hvilke mén han risikerer at få, fortæller Bent Thuesen.

Den 50-årige mand er mandag eftermiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Her har dommeren valgt at fængsle manden i foreløbig fire uger.

Foreløbig har politiet sigtet ham for grov vold, men ifølge Bent Thuesen er det muligt, at sigtelsen vil blive skærpet, alt afhængig af hvordan drengens tilstand udvikler sig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip