17-årig tiltalt for drabsforsøg medbragte kniv i retten

En 17-årig mand i kørestol ville i februar have en stor køkkenkniv med ind til en retssag i Københavns Byret, hvor han sammen med otte andre var tiltalt for drabsforsøg i den såkaldte Field's-sag.

Ifølge Ritzaus oplysninger opdagede retsbetjente kniven i forbindelse med et sikkerhedstjek på vej ind til retssalen.

Hos Københavns Politi bekræfter man, at der har været en episode med en medbragt kniv under et af sagens mange retsmøder.

- Vi må ikke udtale os om enkeltpersoner, og hvad de er sigtet for, men jeg kan bekræfte, at en person er blevet fundet i besiddelse af en kniv til et af retsmøderne, siger Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi, til Ritzau.

- Kniven bliver fundet i forbindelse med skanning af en taske. Ved disse højrisikoretssager visiteres både tilhørere og tiltalte inden, de kommer ind i retssalen.

Den 17-årige er en af to personer, som blev skudt i storcentret Field's på Amager 18. marts 2015. Skuddet resulterede i, at han blev lam fra livet og ned og nu sidder i kørestol.

På trods af tiltalen for drabsforsøg har manden ikke siddet varetægtsfængslet under sagen.

Forsvarsadvokaten til den 17-årige, Jørgen Lange, siger til Ritzau, at han ikke har talt med sin klient om episoden og kun svagt har hørt situationen nævnt ad omveje.

De ni tiltalte i sagen, som i Field's agerede som to grupperinger, der forsøgte at slå hinanden ihjel, har siddet side om side i Københavns Byret under adskillige retsmøder over de seneste to måneder.

Torsdag var der ballade under et retsmøde i forbindelse med sagen. Tilsyneladende hidsede tilhørere nogle af de tiltalte op, så politiet måtte lægge flere af dem ned.

To af de ni tiltalte blev torsdag kendt skyldige i forsøg på manddrab, mens alle ni blev kendt skyldige i trusler og for overtrædelse af våbenloven.

Strafudmålingen finder sted senere fredag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip