17-årig tiltalt for at ville brænde Vollsmose

Urolighederne i Vollsmose i Odense i forbindelse med den muslimske Eid-fest den 20. august sidste år får nu et efterspil.

En teenager fra Vollsmose er blevet tiltalt for at fremsætte trusler i et forsøg på at få politiet til at løslade en gruppe anholdte, oplyser Fyns Politi.

Ved urolighederne i Vollsmose blev en person såret af et skud og bragt til skadestuen på Odense Universitetshospital, som efterfølgende blev stormet af 60-70 personer.

I et interview i TV2 Nyhederne dagen efter krævede den unge, der kun er 17 år, at politiet løslod de anholdte efter urolighederne. I modsat fald ville hele Vollsmose blive brændt ned, og der ville blive smadret politibiler, sagde han ifølge politiet.

Den 17-årige er ikke blevet meldt til politiet af borgere, men alligevel har anklagemyndigheden besluttet at sigte ham, og sagen har efterfølgende været behandlet af Statsadvokaten i Viborg, der nu har rejst tiltale, så sagen ender i retten.

- Statsadvokatens beslutning om at få sagen prøvet i retten understreger, at man ikke skal forvente at kunne sige hvad som helst, bare fordi man er optændt af en anspændt situation, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen, Fyns Politi..

- Hvis den unge mand bliver dømt, så vil det efter min mening sende et signal om, at det faktisk har konsekvenser at stå frem på tv og sende trusler ud i æteren, siger han.

Sagen kommer for Retten i Odense den 12. juni. Først her vil anklagemyndigheden løfte sløret for, hvilken straf der lægges op til.

I januar i år blev tre personer dømt for deres andel i urolighederne i Vollsmose og på skadestuen. En 27-årig mand fik 17 måneders fængsel, mens to 20-årige mænd blev idømt hver 10 måneders fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip