17-årige fængsles for at hærge bank efter demonstration på Nørrebro

Skrevet af admin

13/08/2015
Billede fra aftenen, hvor unge hærgede Nørrebro i København

Mest læste i dag

To 17-årige drenge er torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i 13 dage for hærværk mod en bank på Østerbro i København.

Hærværket skal have fundet sted i forlængelse af en større demonstration på Nørrebro, hvor cirka 200 unge hærgede gennem bydelen. Butiksruder blev smadret, og sten fløj mod politiet.

- De to 17-årige er sigtet for i forening med to andre at udføre groft hærværk mod en bank. Vi leder stadig efter de to andre gerningsmænd, siger politiinspektør Poul Kjeldsen til Ritzau.

Ifølge sigtelsen blev der kastet brosten mod bankens facader, som blev ødelagt. En pengeautomat og en fladskærm blev i den forbindelse smadret. Skaderne menes at løbe op i over 170.000 kroner.

De to unge mænd blev anholdt i forbindelse med en større aktion torsdag morgen, hvor 26 andre også blev anholdt som en reaktion på weekendens optøjer.

Aktionen fandt sted ved 5.30-tiden, da betjente slog til på fire adresser i Valby, indre by, Nordvest og Nørrebro.

Langt de fleste anholdelser skete under en ransagning i kollektivet Bumzen i Baldersgade, og torsdag eftermiddag kan politiet gøre status over beslaglagte effekter.

Blandt andet gemte de unge 11 trækøller og 29 stålrør. Hertil kommer en machete, fem gasmasker og syv knive.

Beviserne mod de andre unge rækker dog ikke umiddelbart til varetægtsfængslinger, siger politiinspektøren.

Balladen på Nørrebro med hærværk mod forretninger og stenkast mod politiet var tilsyneladende arrangeret af gruppen Reclaim the Streets - tag gaderne tilbage.

Under opgøret natten til søndag blev der kastet flere molotovcocktails mod politiet, og Nørrebrogade blev spærret for trafik.

Politiet har endnu ikke en samlet opgørelse over skadernes omfang.

/ritzau/