17-årige Mads blev stukket ihjel på sin skole: Forældre skriver åbent brev inden retssagen

Den 17-årige Mads Skjoldsøge blev stukket ned og dræbt torsdag den 5. november sidste år i Hillerød.

Drabet var tilsyneladende kulminationen på en mindre uoverensstemmelse, der var sket et par dage før. Han blev stukket ned i en cykeltunnel tæt på Hillerød Handelsskole, hvor han var elev.

Flere var vidne til drabet, men kunne ikke redde hans liv. Det sendte et ramaskrig igennem lokalsamfundet, der naturligt nok var dybt rystet.

I morgen begynder retssagen mod den formodede gerningsmand. Det er baggrunden for et åbent brev, som Mads Skjoldsøges forældre har valgt at sende til pressen.

- Vi mangler Mads hver eneste dag, Han er dybt savnet af familie og venner. Vi har konstateret, at savnet aldrig bliver mindre. Vi skal lære at leve videre med sorgen. Livet bliver aldrig det samme for os igen, og vi kæmper hver dag med savnet af Mads, skriver Morten Skjoldsøge og Lykke Petersen.

De fortsætter.

- Vi håber på stor retfærdighed i denne sag, og vi har tillid til det danske retssystem. Der er bare det, at der ikke er en forklaring i sådan en sag, der kan tilgive, at den formodede drabsmand var nødt til at tage vores søn fra os.

- At Mads grundet en mindre uoverensstemmelse måtte betale med sit liv, kommer vi aldrig til at kunne forstå og tilgive. Man må ikke tage et andet menneskes liv. Det kan alle normale mennesker forstå. Mads kommer aldrig tilbage. Det er den dyreste pris, han måtte betale, og vi forsøger at leve et liv uden ham.

- Mads var en livsglad, kærlig og god søn, bror og ven. Altid klar med en sjov bemærkning og altid sagt med et glimt i øjet. Mads blev kun 17 år. Det er ikke fair. Mads berørte alle de mennesker han kom i forbindelse med, og han vil altid have en særlig plads i alles hjerter. Det kan man også konstatere på Facebook, hvor mange har skrevet og fortsat skriver om Mads.

Læs også: Unge nægter knivdrab på 17-årige Mads i Hillerød

- Retssagen medfører, at der bliver rippet op i det hele en gang til. Vi kan ikke gøre hverken fra eller til. Vi har brug for fred og ro - og vi forsøger at lukke os væk fra det hele for at være der for hinanden og støtte hinanden. Som familie ønsker vi fortsat ikke at udtale os til medierne. Vi håber på jeres forståelse og respekt for dette valg. Denne pressemeddelelse fortæller alt det, vi ønsker at udtrykke os om lige nu.

- Vi håber ligeledes, at I ikke vil kontakte Mads´ venner, I måske møder ved retssagen. De unge er også fortsat berørte og påvirkede af at have overværet en sådan tragisk hændelse. Vi takker for stor støtte og omsorg fra alle sider.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip