17-årige Mohamad kæmper videre efter Bilka-shitstorm

Skrevet af admin

29/12/2015

Dagens topnyheder

Inden tirsdag den 29. december var der næppe mange uden for Næstved, der havde hørt om Mohamad Al Jawerheri.

Men efter at Radio24syv tirsdag morgen fortalte historien om, hvordan han mistede sit job hos Bilka i Næstved efter en Facebook-debat, blev han en af dagens store mediehistorier.

I løbet af dagen har Mohamad Al Jawerheri optrådt i en række medier og har blandt andet snakket om fordomme og fremmedhad med Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, i et direkte radioprogram.

Selv opsummerer den 17-årige sydsjællænder sin dag således:

- Det har været en meget surrealistisk dag. Jeg er blevet kontaktet af rigtigt mange journalister, og det har også været overvældende at læse kommentarerne på Facebook.

- Men det har givet mig et moralsk skub, at der har været så stor interesse for sagen.

Mohammad Al Jawerheri blev provokeret af et opslag på Facebook-siden "Ja til frihed - nej til Islam", der fremstillede muslimer meget negativt og ensidigt.

Derfor kommenterede han opslaget og deltog i diskussionen om, hvad der kendetegner en muslim.

Det fik nogle af gruppens medlemmer til at klage til hans arbejdsgiver, Bilka, som indkaldte ham til en samtale, hvor han følte sig presset til at skrive under på en opsigelse.

Sagen har vakt stor ballade, og Bilka vil nu undersøge, hvad der præcis er foregået.

Men selv om Mohammad Al Jawerheri har mistet sit job, har han vundet gehør for sin sag.

- Det er et samfundsproblem, at nogle opfatter muslimske personer som mig, der gerne vil det danske samfund, som terrorister, salafister, kriminelle og samfundsnassere.

- Jeg er så bare blevet en frontfigur, men problemet er større end mig og rammer mange andre.

- Der er heldigvis også mange, der tager afstand fra de holdninger, og jeg har fået mange positive tilkendegivelser, siger han.

Mohammad Al Jawerheri har modtaget Bilkas invitation til dialog og vil nu snakke med sin advokat om, hvordan den videre proces skal forløbe.

Han har i løbet af dagen også fået jobtilbud fra andre virksomheder, og der er også lavet aftaler med en række andre medier de kommende dage.

- Jeg vil fortsætte med at kæmpe for sagen, siger Mohammad Al Jawerheri.

/ritzau/