17 års fængsel til to mænd for drabet på Anders Mark Hansen på Stevns

Den 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen skal 13 år i fængsel for drabet på den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen på Stevns den 2. marts sidste år.

Den 28-årig Ronni Lauenborg Elg er kendt skyldig i medvirken til drabet og skal fire år i fængsel, oplyser Retten i Roskilde mandag.

Senioranklager Bente Schnack fra Statsadvokaten i København gik efter 16 års fængsel til Thorsten Grønlund Thomsen og flere års fængsel til Ronni Lauenborg Elg.

De to dømtes forsvarere gik efter 10 års fængsel til Thorsten Grønlund Thomsen og to års fængsel til Ronni Lauenborg Elg.

En festlig aften med syv uskyldige sms'er til og fra en anden mands kæreste endte ifølge anklageren med at koste den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen livet.

Thorsten Grønlund Thomsen opsnappede nemlig beskederne fra den 10. februar og kvalte Anders i et jalousianfald.

- Der er ingen tvivl om, at de sms'er har gjort Thorsten Grønlund Thomsen fuldstændig tosset på Anders. Et vidne forklarede, at Thomsen har sagt, at Anders skulle have en røvfuld og puttes i et hul, sagde Bente Schnack i retten under sin procedure.

Den 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen var den, der udførte selve drabet, mens den 28-årige Ronni Lauenborg Elg blot så på uden at reagere, da Anders blev bagbundet, og den timelange afstraffelse begyndte i Fællesskoven på Stevns.

Den 28-årige er dog også kendt skyldig i drabet, fordi han passivt sad i bilen og så på, mens Anders fik slag og spark i massevis af den 34-årige.

- Ronni Lauenborg Elg foretager sig intet for at komme Anders til undsætning. Han har en mobiltelefon og en bil. Han havde alle muligheder for at handle, men han gør ingenting. Anders kunne være blevet reddet, hvis Lauenborg Elg havde handlet, fortalte Bente Schnack tidligere i retten.

Både den 34-årige og den 28-årige beskyldte hinanden for drabet på Anders Mark Hansen. Liget havde en livrem om halsen, og den anden ende af livremmen var bundet fast til anhængertrækket på offerets egen bil.

Der er ført omkring 30 vidner i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip