17 dræbt under indonesisk boksekamp

Omkring 1.500 mennesker var samlet for at følge det lokale boksemesterskab i byen Nabire, hvor udfaldet af kampen fik gemytterne til at koge over. De vrede fans begyndte at kaste stole efter hinanden, hvorefter størstedelen af tilskuerne desperat forsøgte at tage flugten.

Politiet oplyser til AFP, at det lykkedes de fleste at nå ud gennem stadionets udgange, men flere blev altså fanget i mængden og trampet til døde. Ifølge et vidne på stedet var der fem udgange på det stadion, hvor boksekampen blev udkæmpet, men kun de to af portene virkede.

Det er langt fra første gang, at store masser samlet på et sted udløser tragedier i Indonesien. I 2011 blev to dræbt ved en fodboldkamp mellem Malaysia og Indonesien. Tilbage i februar 2008 mistede ti unge mennesker livet, da hundredvis af koncertgæster forsøgte at kæmpe sig vej væk fra en rockkoncert i byen Bandung.

Endelig blev 21 mennesker dræbt i september samme år på det østlige Java, da der opstod tumult ved en pengeudbetaling i forbindelse med ramadanen.

Dagens Gossip